Welkom op het nieuwe Hardware.Info

282 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Hardware.Info 4.0
 2. 2. Menu en frontpage
 3. 3. Zoekbox
 4. 4. Productgroepen
 5. 5. Productpagina's
 6. 6. Productpagina's (vervolg)
 7. 7. Producten vergelijken
 8. 8. Nieuws en reviews
 9. 9. Hardware.Info TV
 10. 10. Advies
 11. 11. Prijsvergelijker
 12. 12. Community
 13. 13. Forum
 14. 14. Hardware.Info België
 15. 15. Wat missen we nog?
 16. 282 reacties

Hardware.Info 4.0

Ruim een jaar is er aan gewerkt en vandaag is eindelijk het grote moment: met trots presenteren we een geheel nieuwe versie van Hardware.Info! De nieuwe site, die bij ons intern bekend staat als Hardware.Info 4.0, kenmerkt zich door een geheel nieuw ontwerp, de nodige nieuwe functionaliteit en bovenal een flink verbeterde gebruiksvriendelijkheid. In dit artikel laten we de belangrijkste vernieuwingen één voor één de revue passeren.

De vorige versie van Hardware.Info - versie 3.0 - dateert alweer uit 2006. Ook toen ging het ontwerp van de site geheel op de schop, maar de belangrijkste vernieuwing was dat HWI 3.0 werd gebouwd rond een productdatabase, met daarin specificaties en testresultaten van alle door ons geteste producten. De website zoals we die vandaag uit de lucht hebben gehaald is in de basis nog steeds gebaseerd op de code uit 2006, maar is de afgelopen jaren voorzien van talloze uitbreidingen. De prijsvergelijker, user systemen, shopervaringen, Hardware.Info TV, wensenlijsten, het zijn slechts enkele voorbeelden van de lange lijst niewe features die de Hardware.Info techniek crew de afgelopen vier jaar aan de site heeft toegevoegd. We mogen inmiddels wel stellen dat Hardware.Info, zelfs in internationaal opzicht, technologisch één van de meest vooruitstreven IT-sites is. Maar het toevoegen van bergen nieuwe functionaliteit aan de bestaande site had ook nadelen: de overzichtelijkheid werd er in de loop der jaren niet beter op. Een goed voorbeeld is het productgroepen menu aan de linkerkant van Hardware.Info 3.0: met de circa 30 initiële productgroepen werkte dat prima, maar nu we er 111 hebben was het bijna niet meer mogelijk om de juiste groep snel te vinden.

Begin vorig jaar zijn we onderzoek gestart naar de oude site, met de ontwikkeling van een nieuwe versie als uiteindelijk doel. Een aantal die-hard Hardware.Info gebruikers, maar juist ook een aantal mensen die de site nog niet (goed) kenden, kwamen naar het Hardware.Info HQ om daar met ons de bestaande site te beoordelen. Op basis van de vele feedback die we kregen, gingen de ontwerpers aan de slag met de eerste mockups van de site die we vandaag hebben geïntroduceerd. Een veel betere gebruiksvriendelijkheid was prioriteit nummer één voor de ontwerpers: bestaande functionaliteit moest eenvoudiger te vinden en ook makkelijker in gebruik zijn.

Maar ook het design van de site moest op de schop, met als doel een eigentijds en fris, nieuw design waar we weer de nodige jaren mee vooruit kunnen. Wel moest de Hardware.Info look & feel bewaard blijven, zodat onze vaste bezoekers zich thuis blijven voelen. In die missie zijn onze ontwerpers naar onze mening goed geslaagd!

Hoewel er zeker hier en daar nog wel wat HWI 3.0 code in de nieuwe site is terug te vinden, is de nieuwe site gebaseerd op een geheel nieuw door ons zelf ontwikkeld framework, waarbij we gebruik hebben gemaakt van state-of-the-art technologieën, zoals nieuwe sliders, sprites voor het sneller laden van plaatjes, een vernieuwd template-systeem, etc. etc. We zullen je niet lastig vallen met alle technische details: het belangrijkste is immers wat er voor jou als bezoeker van Hardware.Info is veranderd. En dat is zoals je op de volgende pagina's zal zien, heel wat! 


Vernieuwd maar toch vertrouwd: het oude en het nieuwe Hardware.Info logo onder elkaar.

0