ASUS EeePC 1018P review

9 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Roze of baby blauw
 2. 2. DDR3-1333
 3. 3. Bluetooth 3.0
 4. 4. Express Gate Cloud
 5. 5. Prestaties (Snelheid)
 6. 6. Prestaties (accu)
 7. 7. Prestaties (harde schijf)
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Conclusie
 10. 1 besproken product
 11. 9 reacties

Roze of baby blauw

Zouden ze het bij ASUS verwacht hebben dat na de lancering van de eerste Eee PC  in 2007, de oervader van de huidige netbook, nu een paar jaar later het segment netbooks bijna uit zijn voegen barst? Of je nu een roze, een babyblauwe of een gewone zwarte wil: er is altijd wel een netbook te vinden die bij je past. Ook ASUS doet daar aan mee en brengt telkens weer nieuwe modellen op de markt, zoals de 1018P die het onderwerp is van deze test.

Wie op zoek gaat naar een makkelijk mee te nemen, niet al te dure computer komt al snel bij een netbook uit. De lage prijs, gecombineerd met een leuk uiterlijk maakt het zeker voor wie niet al te geïnteresseerd is in de bits en de bytes een mooi alternatief voor de vaak saai vormgegeven ‘grote notebooks’. Toch zijn er wel degelijk beperkingen die ervoor zorgen dat je, als je een nieuwe draagbare computer overweegt, eerst goed moet bedenken of een netbook zoals deze Eee PC 1018P eigenlijk wel de beste keuze voor je is.

Asus Eee PC 1018P (N455)

Op zich is het een sjiek apparaatje. Van buiten afgewerkt met stevig aanvoelend geribbeld plastic en van binnen met een aluminium afwerkingslaag, waar de witte toetsen als losse eilandjes doorheen lijken te priemen. De lampjes die de status van de diverse functies aangeven zijn uitgevoerd in het blauw en dat past prima bij het design van dit model.

Ondanks het sjieke uiterlijk wreken de beperkingen van een echte netbook zich hier ook weer. Een beeldscherm met een doorsnede van 10,1 inch en slechts 1024x600 pixels, 1 GB geheugen en de pover Starter-uitvoering van Windows 7. Een iets hogere resolutie en iets meer geheugen hadden dit model zeker recht gedaan. Aan dat laatste kun je – als je dat wilt – wat doen, maar aan de beperkte resolutie blijf je vastzitten. Jammer, want veel Windows programmatuur schaalt niet goed op het kleine scherm, waardoor je zowel bij het surfen als bij het werken met software soms het gevoel krijgt dat niet alles lekker op het scherm past. Maar goed, dit is allemaal geen specifiek gebrek van deze ASUS, maar iets wat vrijwel alle netbooks gemeen hebben.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Asus Eee PC 1018P (N455)

Asus Eee PC 1018P (N455)

 • Intel Atom N455
 • 1 GB
 • 10 inch
 • 1024x600
 • 250 GB
 • 1.2 kg
Niet verkrijgbaar
0
*