LaCie 5big Back-up en Storage Server review

6 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Design servers
 2. 2. 5big Backup Server
 3. 3. 5big Storage Server
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 6 reacties

Design servers

Het merk LaCie ken je wellicht van de geinige geheugensticks en de opvallend vormgegeven externe harde schijven. Behalve dergelijke ‘retail’ producten verkoopt het bedrijf ook opslagoplossingen die meer voor de zakelijke markt zijn bedoeld. Een goed voorbeeld is de 5big tweeling die we in dit artikel bespreken.

Dat IT-producten niet saai en lelijk hoeven te zijn bewijst LaCie al jaren. Door samen te werken met bekende ontwerpers weet het bedrijf toch iedere keer weer een bijzondere twist aan de producten mee te geven. Dat geldt ook voor deze 5big-modellen. Ze hebben dezelfde maat en uiterlijk als de gewone 5big. Dat is een 5-bay NAS die we ook hebben meegenomen in onze uitgebreide vergelijkingstest van NAS-apparaten die je in Hardware.Info Magazine #4/2010 terug kunt lezen. Deze apparaten hebben dan wel het uiterlijk van die NAS, maar technisch zijn er geen overeenkomsten, behalve dan dat ook hier vijf harde schijven kunnen worden ingebouwd.

Bij LaCie leveren ze een totaalproduct; je kunt dus geen losse behuizing kopen en daar dan zelf schijven bij zoeken. In beide gevallen heeft LaCie een vijftal Samsung EcoGreen F2 schijven van 1 TB groot ingebouwd. Goed voor een maximale opslagcapaciteit van 5 TB. Waar de eerste luistert naar de naam 5big Backup Server, luistert de tweede naar de naam 5big Storage Server. De eerste is gebaseerd op Windows Home Server, de andere maakt gebruik van Windows Storage Server 2008.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
LaCie 5big Backup 5TB

LaCie 5big Backup 5TB

 • Intel Atom D410
 • 1 GB
 • Mini Tower
Niet verkrijgbaar
LaCie 5big Storage 5TB

LaCie 5big Storage 5TB

 • Intel Atom D510
 • 2 GB
 • Mini Tower
Niet verkrijgbaar
0
*