AC Ryan Playon!DVR HD review

18 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Aansluiten
 4. 4. Bestandscompatibiliteit (1)
 5. 5. Bestandscompatibiliteit (2)
 6. 6. Netwerkprestaties en beeldkwaliteit
 7. 7. Televisie en opname
 8. 8. Gebruiksvriendelijkheid
 9. 9. Conclusie
 10. 2 besproken producten
 11. 18 reacties

Inleiding

Twee jaar geleden betrad AC Ryan, tot dat moment vooral actief met casemod gerelateerde producten, de nog prille markt voor mediaspelers met de Playon!DVR. Het bedrijf wilde naar eigen zeggen niet concurreren met de HD mediaspelers die op dat moment net populair begonnen te worden, maar dat was natuurlijk wel het zwakke punt van dit apparaat: gebaseerd op een Realtek RTD1262 processor was het niet in staat om MKV-bestanden met H.264 codec weer te geven. Wat het wél kon, was analoge en digitale (DVB-T) televisie weergeven en opnemen, met verrassend goede beeldkwaliteit. Bovendien was de Realtek chip qua functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid op dat moment lang niet slecht. Eigenlijk was het gewoon jammer dat HD videoweergave niet mogelijk was, want met de prijs/prestatieverhouding van de oorspronkelijke Playon!DVR was weinig mis: een stuk goedkoper dan de gemiddelde harddiskrecorder van een groot CE-merk, maar met meer mogelijkheden. De vorig jaar geïntroduceerde Playon!HD kon dan wel weer overweg met HD videobestanden, maar miste de opnamefunctionaliteit.

AC Ryan PlayOn! DVR TV 500GB
De Playon!DVR combineerde mediaspeler en harddisk recorder in één apparaat.

Nu zijn we een twee jaar verder en er is heel wat veranderd. Niet alleen zijn mediaspelers fors in prijs gedaald en standaard in staat HD video weer te geven, ook digitale televisie via de kabel en de ether is sterk in opkomst gekomen, samen met HD televisie uitzendingen. Apparaten die zowel een keur aan mediabestanden kunnen afspelen (bij voorkeur ook vanaf een netwerk) én televisie kunnen ontvangen en opnemen zijn echter bijzonder schaars. Een van de meest gestelde vragen over dit onderwerp op het Hardware.Info forum is dan ook: wat moet ik kopen als ik alles in één kastje wil hebben? Bijna onvermijdelijk komt het antwoord dan uit op een HTPC, maar daar gaat verandering in komen. Enerzijds zien we de grote CE-merken steeds meer mogelijkheden bieden om mediabestanden af te spelen, anderzijds lijken er nu eindelijk meer mediaspelers te komen uit de 'computerhoek', die ook over een tuner en opnamefunctie beschikken.

Als één van de eersten in Nederland ontvingen we van AC Ryan de Playon!DVR HD, die de belofte moet inlossen van alle gewenste functies in één apparaat. We onderwierpen het aan een uitgebreide test.

AC Ryan Playon!DVR HD 1TB


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Bronze Award AC Ryan Playon!DVR HD

AC Ryan Playon!DVR HD

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
AC Ryan Playon!DVR HD 1TB

AC Ryan Playon!DVR HD 1TB

 • Interne harde schijf
 • 1000 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
0
*