Corepad muismatten review

9 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Ondergrond
 3. 3. Corepad Cerro Large
 4. 4. Corepad Cerro XX-Large
 5. 5. Corepad Mobilion 10” en 17” wide
 6. 6. Conclusie
 7. 4 besproken producten
 8. 9 reacties

Ondergrond

Alle vier de muismatten hebben een ruw oppervlak van geweven draad, waardoor een lichte wrijving merkbaar is. Het oppervlak van een muismat is bepalend voor het gemak waarmee een muis glijdt. De ideale wrijving van een mat, voor de perfecte glijweerstand van de muis, is per gebruiker verschillend. De een vind het juist fijn om zo licht mogelijk te muizen en voor de ander zorgt een beetje weerstand juist voor meer precisie in zijn muisbewegingen. Al komt de keus voor een muismat dus neer op eigen ervaring, kunnen wij wel aangeven of een muismat stroef of juist zo min mogelijk weerstand biedt.

De wrijving speelt een rol in het verschil tussen grote en kleine muisbewegingen, een beetje wrijving is fijn als je met grote slagen muist, zo min mogelijk wrijving is juist fijn als je precies wilt muizen. Wanneer je gebruik maakt van een lage gevoeligheid van de muis, dan beweeg je waarschijnlijk de muis met grote zwiepen heen en weer. Als je muist met een hoge gevoeligheid,  dan zijn kleine bewegingen al voldoende. De keus voor het formaat van een muismat is hiervoor van belang. Voor kleine bewegingen ben je al goed af met een redelijk klein formaat muismat, maar voor grote bewegingen is een groter formaat een vereiste. In dit artikel geven wij het verschil in gevoeligheid, van laag naar hoog, aan met low, mid en high sense.

Microscoop

Ook voor het magazine hebben wij gebruik gemaakt van microscopische beelden om de structuur van muismatten te vergelijken. Door een andere ligging van het stof kunnen oppervlakken verschillend lijken, maar uiteindelijk gemaakt zijn uit dezelfde structuur. Ook de Corepad muismatten zijn microscopisch gefotografeerd waardoor wij een vergelijking konden maken, door de ligging raakten we een beetje in de war, maar uiteindelijk zijn de oppervlakken hetzelfde geweven. Alleen de Mobilion weving is iets dikker waardoor de gaten iets nauwer zijn.

Corepad Cerro Large
Een voorbeeld van een microscopisch beeld van de Cerro Large

Voor een goede vergelijken met de muismatten in het magazine hebben we gebruik gemaakt van dezelfde testmuizen voor de test van de Corepad muismatten. Deze bestaan uit een Steelseries Xai laser muis, een razer met 3G optische technologie en een goedkope optische muis.


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corepad Cerro Large

Corepad Cerro Large

 • Rubber en stof
 • Ruw
 • Oprolbaar
Niet verkrijgbaar
Corepad Cerro XX Large

Corepad Cerro XX Large

 • Rubber en stof
 • Ruw
 • Oprolbaar
Niet verkrijgbaar
Corepad Mobilion 10"

Corepad Mobilion 10"

 • Rubber en stof
 • Ruw
 • Oprolbaar
Niet verkrijgbaar
Corepad Mobilion 17" wide

Corepad Mobilion 17" wide

 • Rubber en stof
 • Ruw
 • Oprolbaar
Niet verkrijgbaar
0
*