35 USB-sticks van 16 GB of meer vergelijkingstest

20 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Eigenschappen
 3. 3. Corsair Survivor GT 32GB
 4. 4. Corsair Voyager GTR 128GB
 5. 5. Dane-Elec zLight 16GB
 6. 6. Kingston DataTraveler 102 16GB
 7. 7. LaCie CurrenKey 16GB
 8. 8. LaCie WhizKey 16GB
 9. 9. Sandisk Cruzer Contour U3 16GB
 10. 10. Sandisk Cruzer Ultra Backup 32GB en 64GB
 11. 11. takeMS MEM-Drive Colorline 32GB / MEM-Drive Easy II 32GB
 12. 12. Transcend JetFlash 620 32GB
 13. 13. Verbatim Store'n'Go Micro Drive 16GB
 14. 14. Verbatim Store'n'Go USB Flash Drive 16GB
 15. 15. Prestaties - Bestanden van 2 MB lezen
 16. 16. Prestaties - Bestanden van 2 MB schrijven
 17. 17. Prestaties - Bestanden van 2 MB verwijderen
 18. 18. Prestaties - Bestanden van 64 MB lezen
 19. 19. Prestaties - Bestanden van 64 MB schrijven
 20. 20. Prestaties - Bestanden van 64 MB verwijderen
 21. 21. Conclusie
 22. 22. Besproken producten
 23. 23. Reacties

Inleiding

De laatste keer dat we op Hardware.Info in een vergelijkingstest aandacht besteedden aan USB-sticks is alweer een flinke tijd geleden. Destijds waren sticks met een capaciteit van 4 GB mainstream. De laatste maanden is de prijs per gigabyte echter weer hard gedaald. Inmiddels koop je al een stick met een capaciteit van 16 GB voor ruim minder dan 40 euro. Ook 32 GB sticks zijn prima betaalbaar geworden. Dat betekent dat je tegenwoordig zeer veel data in je broekzak kunt meenemen, zonder een idioot grote investering te hoeven doen.

Populair

De populariteit van de USB-stick blijft maar toenemen. Waar het flashgeheugen sowieso al de rol van de traditionele diskettedrive had overgenomen, blijkt de USB-stick met de huidige capaciteiten en prijzen ook de DVD-brander werkeloos te maken. Fabrikanten van lege DVD'tjes geven schoorvoetend toe dat die markt helemaal is ingestort: wie tegenwoordig bestanden wil transporteren doet het óf via internet, óf via een USB-stick óf via een externe harde schijf. Het branden van een DVD'tje zodra je een film hebt gedownload is er bij de meesten niet meer bij. Om vergelijkbare reden is het branden van Blu-ray schijven überhaupt nooit van de grond gekomen: de media zijn te duur in verhouding tot de capaciteit.

Vrijwel iedere Nederlander heeft inmiddels wel een USB-stick aan z'n sleutelbos of in z'n tas. Niet alleen zijn de sticks handig om data van de ene naar de andere PC te transporteren, het is minstens net zo prettig om altijd je persoonlijke bestanden bij je te hebben. Met de huidige capaciteiten zijn USB-sticks ook steeds handiger om back-ups van de documenten of foto's op je PC te maken: een kopietje maken op je stick en die dan op een veilige plek leggen.

Prestaties

Met het toenemen van de capaciteit worden de prestaties van USB-sticks echter steeds belangrijker. De schrijfsnelheid bij gebruik van grote bestanden loopt bij de geteste USB-sticks uiteen van 4,27 megabyte per seconde tot 25,7 MB/s. Wanneer je een 16 GB stick helemaal vol wil kopiëren met grote bestanden betekent dat op z'n minst dat je een kleine 10 minuten geduld moet hebben, maar bij de langzaamste stick duurt het ruim een uur. Bij bestanden ter grootte van digitale foto's lopen de verschillen nog meer uit elkaar en er is zelfs een stick die slechts 1 MB/s presteert. Je mag dan ruim vier uur wachten eer je een USB-stick hebt gevuld met foto's! De snelste doet het in een dik kwartiertje. Aanzienlijke verschillen, die je bij aanschaf van een stick graag een paar euro meer doen investeren. Tel uit je winst!

Eigenschappen

Buiten de prestaties zijn er meer zaken om rekening mee te houden wanneer je een USB-stick gaat aanschaffen. Wat te denken van de vorm en afmetingen? Hoe kleiner de stick, hoe makkelijker je deze bijvoorbeeld in je portemonnee kunt meenemen. De kleinste stick in de test is nog geen 2 mm dik! Maar ook op andere vlakken kan het ene ontwerp handiger zijn dan het andere. USB-sticks met losse dopjes zijn wat ons betreft erg irritant: je raakt ze immers altijd kwijt. Sticks waarbij je de USB-connector kunt uitschuiven zijn dan al een stuk handiger. Sommige fabrikanten maken zelfs ware kunststukjes van hun drives.

Een ander aspect waar je rekening mee kunt houden is of sticks enige vorm van encryptie bieden. Wie gevoelige (bedrijfs)informatie opslaat kan bijna niet zonder. Nederlandse ministeries hebben meermaals aangetoond hoe makkelijk het is om een USB-stick met belangrijke informatie kwijt te raken.

Een eigenschap die we tegenwoordig eigenlijk niet meer van belang vinden is of een stick geschikt is voor ReadyBoost, Microsofts technologie om een USB-stick als buffer voor je harde schijf te gebruiken. Het profijt ervan was altijd al twijfelachtig en wie nu z'n harddisk prestaties wil verhogen, kan beter investeren in een SSD.

Test

Wij vroegen alle op de Nederlandse markt actieve fabrikanten van USB-sticks om ons een aantal modellen met een capaciteit van minimaal 16 GB toe te sturen. Uiteindelijk gingen we voor deze test met 32 exemplaren aan de slag. Met behulp van SiSoft Sandra 2009 hebben we de lees- en schrijfsneleden van de stick gemeten. Dat deden we enerzijds met relatief kleine bestanden (2 MB, zeg maar orde grootte digitale foto's en MP3-bestanden) en anderzijds met grotere bestanden (64 MB). In de tabel op deze pagina's vind je voor alle sticks de lees- en schrijf snelheden in megabyte per seconde. Naast de lees- en schrijf snelheden hebben we ook gemeten hoe snel de verschillende sticks de betreffende bestanden kunnen verwijderen.

De sticks die er om welke reden dan ook uitspringen (prestaties, prijs, design, afmeting) lichten we op de komende pagina's alle even uit.

Formatteren als NTFS

Voordat we de producten gaan bekijken, eerst nog een belangrijke tip. Sticks met een capaciteit van 16 GB of 32 GB lijken op het eerste gezicht ideaal om bijvoorbeeld grote videobestanden te transporteren. Dan loop je echter al snel tegen een beperking aan: alle USB-sticks zijn standaard voorzien van een FAT32 filesysteem en dan kun je geen bestanden van meer dan 2 GB per stuk wegschrijven. Formatteren als NTFS zou de oplossing moeten zijn, maar Windows biedt je standaard niet de mogelijkheid om USB-sticks met dit modernere filesysteem te formatteren. Met een trucje kan het echter wel. Klik op de startknop in Windows en voer in cmd. Je komt dan op de Windows commandoprompt. Voer hier het volgende commando in: "convert F: /fs:ntfs". Hierbij moet je F: vervangen door de driveletter van je USB-stick. Windows converteert de stick nu naar NTFS en daarna kun je wel grote bestanden plaatsen. Let wel: je kunt de stick nu niet meer gebruiken in combinatie met apparaten die geen NTFS ondersteunen. Een alternatief is het exFAT bestandssysteem, maar dat werkt standaard alleen met Windows Vista vanaf SP1 en Windows 7 – een mediaspeler zal het bijvoorbeeld niet herkennen.

Corsair Survivor GT 32GB

De Survivor GT is volgens fabrikant Corsair onverwoestbaar. De stick wordt dan ook geschroefd in een metalen cylinder. Toen we die claim twee jaar geleden in een aflevering van Hardware.Info TV bij een lagere capaciteit van de stick op de proef stelden, bleek men daar gelijk in te hebben. Een plons in de plaatselijke sloot en een onfortuinlijke positie onder de wielen van een voorbij scheurende auto waren geen problemen. Bij een val van een meter of vijf prak de lijm verbinding van de zijkant van het omhulsel af, maar bleef de stick zelf desalniettemin ongedeerd. Wij gaan dus wel met Corsair mee dat dit één van de, zo niet de meest degelijke USB-stick ter wereld is. De door ons geteste 32 GB uitvoering kost gemiddeld 97 euro, een prijs per gigabyte die duidelijk boven het gemiddelde ligt. De prestaties zijn echter ruim bovengemiddeld. Een ideale keuze dus wanneer je behoefte hebt aan zo'n 'onverwoestbare' stick.

Corsair Flash Survivor GT 32GB

Corsair Voyager GTR 128GB

De Corsair Voyager GTR 128 GB is met afstand de grootste stick in de test: niet alleen qua opslagcapaciteit, maar vooral ook qua afmetingen. De reden is dat in de stick de flashchips door een speciale controller met vier tegelijkertijd worden aangesproken. Op die manier kan Corsair naar eigen zeggen de maximale prestaties van USB 2.0 bewerkstelligen. Daar heeft men gelijk in: deze Voyager GTR is met afstand de snelste stick uit de test! 2 MB bestanden kunnen we met 31,6 MB/s lezen en met 16,7 MB/s schrijven. Bij 64 MB bestanden zijn de resultaten 33,0 MB/s lezen en 16,7 MB/s schrijven. De andere sticks komen daar niet bij in de buurt. Ideaal dus wanneer je zeer geregeld heel veel data moet transporteren en geen zin hebt om lang te wachten tijdens het kopiëren. De prijs van gemiddeld 309 euro is natuurlijk even schrikken, maar omgerekend is het € 2,40 per GB en dat is ruim goedkoper dan gemiddeld.

Corsair Flash Voyager GTR 128GB

Dane-Elec zLight 16GB

Een snelle 16 GB USB-stick voor weinig geld: dan kun je kiezen voor de Dane-Elec zLight 16GB. Met een prijs van € 37 (€ 2,31 per GB) is de stick slechts 3 euro duurder dan de goedkoopste 16GB sticks in de test. Met een gemiddelde snelheid van 21 MB/s behoort de zLight echter tot de snelste sticks in de test. Let wel: dat komt vooral door een hoge leessnelheid: bij schrijven is de iets goedkopere DataTraveler 102 16GB sneller. De stick heeft helaas een los dopje, maar is verder degelijk afgewerkt.

Dane-Elec zLight 16GB 

Kingston DataTraveler 102 16GB

Met een gemiddelde prijs van € 33 is dit één van de drie goedkoopste 16 GB USB-sticks in de test: € 2,06 per GB. Qua ontwerp is deze DataTraveler 102 verder totaal niet bijzonder. Zo is dit een stick uit de serie 'losse dopjes die je snel kwijtraakt'. De prestaties zijn met gemiddeld 18,5 MB/s over alle tests net iets boven het gemiddelde. Goedkoop betekent in dit geval dus absoluut niet, dat je een tergend trage stick krijgt. Derhalve een prima keuze voor wie veel Gigabytes voor weinig geld zoekt.

Kingston DataTraveler 102 Green 16GB

LaCie CurrenKey 16GB

Een leuke gimmick: LaCie heeft een USB-stick die eruit ziet als een muntstuk. Qua grootte komt de CurrenKey een beetje overeen met een 2 euro munt, maar hij is wel zo'n 3x dikker. Echt makkelijk past 'ie dus niet in je portemonnee. Door aan het muntstuk te draaien, komt de USB-aansluiting naar buiten. De prestaties zijn net beneden gemiddeld. Met € 3,78 per GB zit LaCie hoog in de boom. Design mag wat kosten!

LaCie CurrenKey 16GB

LaCie WhizKey 16GB

Een andere leuke vinding van de ontwerpers van LaCie is de WhizKey, een USB-stick in de vorm van een sleutel. Dat is eigenlijk helemaal zo gek nog niet: deze stick past prima aan je sleutelbos, zodat je hem nooit meer vergeet. De stick is gelukkig nauwelijks dikker dan een normale sleutel. De achilleshiel is naast de opnieuw relatief hoge prijs per Gigabyte de prestaties. Data lezen gaat prima, maar bij schrijven is deze stick een drama. Bij 64 MB bestanden meten we een al zeer lage 8,5 MB/s en bij 2 MB bestanden komt de stick zelfs niet verder dan 1 MB/s. Dat betekent dus bijna 4 uur wachten eer de stick helemaal gevuld is. Dat maakt deze stick de facto alleen interessant als je hem gebruikt voor relatief kleine data hoeveelheden.

LaCie WhizKey 16GB

Sandisk Cruzer Contour U3 16GB

Het oog wil ook wat, dus als we één van de sticks tot mooiste mogen uitroepen is het de Sandisk Cruzer Contour U3. De stick is gedeeltelijk gemaakt van aluminium en de USB-connector komt naar buiten door het aluminium en plastic gedeelte gedeeltelijk van elkaar weg en weer terug te schuiven. Wanneer naar binnen geschoven is de USB-connector afgeschermd door een klein klepje. De meegeleverde U3-software maakt het mogelijk om verschillende programma's, waaronder bijvoorbeeld Firefox en Thunderbird, direct op de stick te installeren zodat je op iedere PC dezelfde data en instellingen tot je beschikking hebt. Met een prijs van € 59 is de Cruzer Contour wel één van de duurste 16 GB sticks in deze test. De prestaties zijn niet uitmuntend, maar wel duidelijk bovengemiddeld.

Sandisk Cruzer Contour U3 16GB

Sandisk Cruzer Ultra Backup 32GB en 64GB

Wie z'n USB-stick wil gaan gebruiken voor back-ups van bijvoorbeeld documenten of foto's zou de Sandisk Cruzer Ultra Backup moeten overwegen. Deze stick heeft een heel slim handigheidje: een back-up knop. Wanneer je de meegeleverde software hebt geïnstalleerd kun je iedere keer wanneer je de USB-stick in de PC steekt met één druk op de knop een incrementele back-up maken, zonder dat je zelf allemaal handelingen in software hoeft te doen. Ideaal wat ons betreft! Zowel de 32 Gb als de 64 GB versie kost rond de € 2,80 per GB. De prestaties zijn net als bij de Cruzer Contour bovengemiddeld, maar niet uitmuntend.

Sandisk Cruzer Ultra Backup 64GB

takeMS MEM-Drive Colorline 32GB / MEM-Drive Easy II 32GB

Twee goedkope 32 GB USB-sticks in deze test komen van takeMS. Zowel de MEM-Drive Colorline als de MEM-Drive Easy II kosten gemiddeld € 78, ofwel € 2,43 per GB. En wie zou denken dat je dan lage prestaties mag verwachten heeft het mis: beide stick behoren tot de snelste in de test, met gemiddeld 21,1 respectievelijk 22,0 MB/s over alle tests. Sterker nog: na de Corsair GTR is de MEM-Drive Easy II de snelste uit de test! De Colorline is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een transparant omhulsel. De Easy II is simpelweg wit. Beide sticks hebben helaas wel een los dopje. Dat kunnen we in dit geval door de vingers zien: een snelle stick voor weinig geld.

takeMS MEM-Drive Easy II 32GB White

Transcend JetFlash 620 32GB

Ook Transcend heeft een goedkope en snelle 32 GB USB-stick in het assortiment. Met gemiddeld € 76 is de JetFlash 620 zelfs nog iets scherper geprijsd dan de genoemde sticks van takeMS, en met gemiddeld 21 MB/s is 'ie een fractie langzamer, maar nog altijd duidelijk sneller dan verreweg de meeste andere sticks. Het grote voordeel is dat Transcend bij deze stick ook AES encryptie mogelijk maakt. Je kunt de gegevens op de stick pas benaderen na het invoeren van een bij het eerste gebruik bedacht wachtwoord. Wanneer je dat van belang vindt, heb je aan de Transcend stick dus een betere deal.

Transcend JetFlash 620 32GB

Verbatim Store'n'Go Micro Drive 16GB

De Verbatim Store'n'nGo Micro Drive is met afstand de kleinste USB-stick in de test. Hij meet nog geen 2 millimeter dik en past daarmee eenvoudig in bijvoorbeeld het muntenvakje je portemonnee. Sterker nog: het is bij deze piepkleine stick uitkijken dat je 'm niet kwijt raakt! Om de Micro Drive te gebruiken moet je hem letterlijk in een USB-slot steken. De prestaties van deze piepkleine stick zijn helaas wel beneden gemiddeld; zeker data wegschrijven gaat bepaald niet snel. Het belangrijkste punt van dit product blijft dus de kleine afmeting. De prijs van € 40 (€ 2,47 per GB) valt ons reuze mee!

Verbatim Store 'n' Go Micro Drive 16GB

Verbatim Store'n'Go USB Flash Drive 16GB

Met afgerond € 2,18 per Gigabyte is dit de allervoordeligste USB-stick uit de test. Een voordeel boven de vrijwel net zo goedkope Kingston stick is dat Verbatim geen los dopje heeft, maar de stick uitschuifbaar is. De prestaties zijn echter duidelijk beneden gemiddeld, zeker bij schrijven. Dát doet Kingston stukken beter. Wij zouden dus voor de DataTraveler 102 gaan, maar mocht je echt een hekel aan losse dopjes hebben, valt deze Verbatim stick te overwegen.

Verbatim Store 'n' Go USB Flash Drive 16GB

Prestaties - Bestanden van 2 MB lezen

Prestaties - Bestanden van 2 MB schrijven

Prestaties - Bestanden van 2 MB verwijderen

Prestaties - Bestanden van 64 MB lezen

Prestaties - Bestanden van 64 MB schrijven

Prestaties - Bestanden van 64 MB verwijderen

Conclusie

Wie op zoek gaat naar de snelste USB 2.0-stick ter wereld, komt uit bij de Corsair GTR, die de maximum prestaties van USB 2.0 weet te behalen door vier chips gelijktijdig aan te spreken. Een uniek product, maar helaas wel relatief groot en duur. Snel en goedkoop, kijk dan naar de Dane-Elec zLight 16GB, Kingston DataTraveler 16GB, takeMS MEM-Drive Easy II 32GB of Transcend Jetflash 620 32GB. USB-sticks die verder zeker het overwegen waard zijn: de Verbatim Micro Drive 16GB (met afstand de kleine stick in de test) en de Sandisk Cruzer Ultra Backup 32GB/64GB (vanwege de ideale backup mogelijkheden).

Klik hier voor een uitgebreidere vergelijkingstabel met alle specificaties en testresultaten.

Routercenter.be
NLstore.nl
CameraLeader
Elektrogigant.nl
Topdeals.nl
Outletplanet.nl
Playshop.nl
Budgethouse.nl
Koopjeskampioen.nl
Techno Assist
Digitalsonline.nl
Apollo.nl
NavigatieLeader
Webbestellen.nl
Geheugenkaartbestellen.nl
Beat-it.nl

Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Corsair Flash Survivor GT 32GB

Corsair Flash Survivor GT 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
Corsair Flash Voyager GTR 128GB

Corsair Flash Voyager GTR 128GB

 • USB 2.0
 • 128 GB
Niet verkrijgbaar
Dane-Elec Cap'less 32GB

Dane-Elec Cap'less 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
Dane-Elec Flash Drive Aero 32GB

Dane-Elec Flash Drive Aero 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
Dane-Elec zLight 16GB

Dane-Elec zLight 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Dane-Elec zMate Nacre 32GB

Dane-Elec zMate Nacre 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
Emtec Professional Flash Drive 16GB

Emtec Professional Flash Drive 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Emtec S400 16GB

Emtec S400 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Emtec USB 2.0 Mini Flash Drive 16GB

Emtec USB 2.0 Mini Flash Drive 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Icidu Pivot Flash Drive 16GB White/Grey

Icidu Pivot Flash Drive 16GB White/Grey

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Icidu Pivot Flash Drive 16GB White/Pink

Icidu Pivot Flash Drive 16GB White/Pink

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Icidu Rubber Drive 16GB

Icidu Rubber Drive 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Icidu Swivel Flash Drive 16GB

Icidu Swivel Flash Drive 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Icidu Swivel Flash Drive 32GB

Icidu Swivel Flash Drive 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
Kingston DataTraveler 102 Green 16GB

Kingston DataTraveler 102 Green 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Kingston DataTraveler 410 16GB

Kingston DataTraveler 410 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Kingston Hi-Speed DataTraveler Locker+ 16GB

Kingston Hi-Speed DataTraveler Locker+ 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
LaCie CurrenKey 16GB

LaCie CurrenKey 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
LaCie WhizKey 16GB

LaCie WhizKey 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Sandisk Cruzer Contour U3 16GB

Sandisk Cruzer Contour U3 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
 • U3 functionaliteit
Niet verkrijgbaar
Sandisk Cruzer Ultra Backup 32GB

Sandisk Cruzer Ultra Backup 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
 • U3 functionaliteit
Niet verkrijgbaar
Sandisk Cruzer Ultra Backup 64GB

Sandisk Cruzer Ultra Backup 64GB

 • USB 2.0
 • 64 GB
 • U3 functionaliteit
Niet verkrijgbaar
Sony MicroVault Click 32GB

Sony MicroVault Click 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
Sony MicroVault Click Excellence 16GB

Sony MicroVault Click Excellence 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
takeMS MEM-Drive Colorline 32GB Orange

takeMS MEM-Drive Colorline 32GB Orange

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
takeMS MEM-Drive Easy II 32GB White

takeMS MEM-Drive Easy II 32GB White

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
TDK Trans-IT 32GB

TDK Trans-IT 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB
Niet verkrijgbaar
Transcend JetFlash 600 32GB

Transcend JetFlash 600 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB

21,28 €

6 winkels
Transcend JetFlash 620 32GB

Transcend JetFlash 620 32GB

 • USB 2.0
 • 32 GB

21,78 €

4 winkels
Verbatim Store 'n' Go Business Secure 16GB

Verbatim Store 'n' Go Business Secure 16GB

 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Verbatim Store 'n' Go Classic 16GB

Verbatim Store 'n' Go Classic 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Verbatim Store 'n' Go Executive Secure 16GB

Verbatim Store 'n' Go Executive Secure 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Verbatim Store 'n' Go Micro Drive 16GB

Verbatim Store 'n' Go Micro Drive 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
Verbatim Store 'n' Go PinStripe 16GB

Verbatim Store 'n' Go PinStripe 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB

6,95 €

6 winkels
Verbatim Store 'n' Go USB Flash Drive 16GB

Verbatim Store 'n' Go USB Flash Drive 16GB

 • USB 2.0
 • 16 GB
Niet verkrijgbaar
0
*