Mio Spirit V575 TV review

18 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. TV-kijken
 3. 2 besproken producten
 4. 18 reacties

TV-kijken

Dan de nieuwe Spirit V575 TV. Interessant is dat Mio bij dit apparaat niet praat over Live TMC. Gek genoeg ontvangen we op dit apparaat exact dezelfde verkeersinformatiegegevens als op de normale 575. Positief dus. Dat maakt dat de optie tot TV-kijken het enige verschil is. De Mio V575 TV heeft een DVB-T ontvanger, die je in Nederland kunt gebruiken voor Digitenne. Het invoeren van een abonneekaart, direct of via een CAM module is echter niet mogelijk en zodoende kun je alleen de niet-versleutelde zenders bekijken: Nederland 1, 2, 3 en één regionale zender. Hoewel we bij Hardware.Info niet bepaald enthousiast zijn over de beeldkwaliteit van Digitenne - en dat is nog een understatement - ziet het er op een 4,7 inch schermpje prima uit. Mio bundelt het navigatieapparaat met een flinke antenne, die je via zuignappen op je raam kunt bevestigen. Dat heeft helaas wat extra kabelellende tot gevolg, maar de ontvangt is gelukkig prima. Tijdens een testritje van Haarlem en naar Voorburg viel de ontvangst slechts een handvol keren heel kort weg, tunnels niet meegerekend.

Mio Spirit V575 TV Europe
De algemene beschouwingen zoals te zien op de Mio.

Conclusie

De navigatiemogelijkheden van de Mio Spirit 575 waren we enthousiast over en dat is bij de V575 TV niet anders. De extra functionaliteit, TV-ontvangen, werkt prima, al blijft het jammer dat het niet mogelijk is om commerciële zenders te bekijken. Dat maakt het eigenlijk alleen interessant als de zaken die je wil kijken worden uitgezonden door de publieke omroep. 

De gemiddelde prijs van het apparaat bedraagt 195 euro, een kleine 30 euro meer dan de normale 575. Die meerprijs is zelfs bij incidenteel gebruik wat ons betreft te verantwoorden. Dat maakt de Spirit V575 TV een interessante optie als je toch al overwoog een normale 575 aan te schaffen.


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Gold Award Mio Spirit 575 Europe

Mio Spirit 575 Europe

 • Europa
 • 44
 • 4.7 inch
 • TMC verkeersinformatie
Niet verkrijgbaar
Mio Spirit V575 TV Europe

Mio Spirit V575 TV Europe

 • Europa
 • 4.7 inch
 • TMC verkeersinformatie
Niet verkrijgbaar
0
*