ASUS RT-N56U review

7 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Hart van de router
 3. 3. Connectiviteit
 4. 4. Menu
 5. 5. Testresultaten stroomverbruik
 6. 6. Testresultaten doorvoersnelheid bedraad
 7. 7. Testresultaten gemiddelde snelheid 2,4 GHz
 8. 8. Testresultaten gemiddelde snelheid 5 GHz
 9. 9. Conclusie
 10. 1 besproken product
 11. 7 reacties

Inleiding

Nog niet zo lang geleden bespraken we in een vergelijkingstest een router van ASUS. Enthousiast over dat model waren we niet. Korte tijd geleden ontvingen we echter de geheel nieuwe RT-N56U router van hetzelfde merk, vergezeld van berichten dat deze router een heel stuk beter zou presteren. Uiteraard nemen we de proef op de som.

Op de Duitse computer en ICT beurs CeBIT van 2010 zagen we de ASUS RT-N56U router voor het eerst staan. Heel weinig (tot geen) details waren destijds nog bekend, en ook nu is er op het web nog weinig over te vinden. Zonder verdere specificaties te weten, is het al wel duidelijk dat deze router wat uiterlijk betreft geen doorsnee exemplaar is. Smaak is natuurlijk persoonlijk, maar het bedrijf heeft er naar onze mening in ieder geval werk van gemaakt om de router een fraai uiterlijk mee te geven. Het is eigenlijk jammer dat er altijd minimaal twee kabels op aangesloten moeten worden.

Asus RT-N56U

De ASUS router die we enkele maanden geleden bespraken is de RT-N13U. Het minpunt van die router is niet een gebrek aan functionaliteit of flexibiliteit. De lage snelheid en fast ethernet switch zijn wat ons betreft wel belangrijke minpunten. Met deze nieuwe RT-N56U dual-band router wil ASUS die zaken rechttrekken. Deze router moet dus veel mogelijkheden bieden, maar ook snel zijn werk kunnen doen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Asus RT-N56U

Asus RT-N56U

 • 802.11n (Wi-Fi 4)
Niet verkrijgbaar
0
*