Logitech Z-5500 vs. Sony HT-AS5 review

38 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Home cinema systemen
 3. 3. Aansluitingen en codecs
 4. 4. Sony HT-AS5
 5. 5. Logitech Z-5500
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Surround
 8. 8. Muziek
 9. 9. Conclusie
 10. 2 besproken producten
 11. 38 reacties

Aansluitingen en codecs

In je eigen thuisbioscoop is het natuurlijk belangrijk dat je goed geluid hebt en afdoende aansluitingen voor al je afspeelapparaten zoals een Blu-ray speler, mediaspeler en settopbox. De HT-AS5 van Sony heeft drie HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang. De Logitech Z-5500 heeft alleen ingangen: twee digitale en twee analoge, waarvan één geschikt voor aanleveren van surround-geluid.


De Sony HT-AS5: op de achterzijde van de subwoofer bevinden zich drie HDMI ingangen, één uitgang.

Logitech Z-5500
De Logitech Z-5500 heeft een aparte console. Op de achterzijde bevindt zich een optische en een coaxiale digitale S/PDIF-ingang, een set analoge surround-ingangen en een analoge stereo-ingang en hoofdtelefoonuitgang.

Zoals gezegd bestaat er tussen home cinema systemen flinke verschillen in geluidskwaliteit. Je kunt meestal door omvang en gewicht van de speakers een indicatie van de kwaliteit krijgen, maar het beste is een set te beluisteren alvorens je tot aanschaf over gaat. Het is ook belangrijk dat je let op de ondersteuning van digitale audio standaarden. Blu-ray discs hebben doorgaans een DTS-HD of Dolby TrueHD geluidspoor. Deze hebben een hogere bitrate en frequentie dan de standaard DTS en Dolby Digital signalen, wat resulteert in een betere geluidsweergave. Helaas bieden de producten in deze test geen ondersteuning voor deze verbeterde standaarden: de set van Logitech ontbeert de vereiste HDMI-aansluitingen en de set van Sony heeft deze weliswaar wel, maar kan de codecs gewoon niet decoderen. Ze hebben echter wél 'gewone' ingebouwde decoders voor DTS en Dolby Digital - zoals bekend bevatten HD audiosporen een core stream met dit signaal, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er niets te horen zal zijn.


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech Z-5500

Logitech Z-5500

 • Subwoofer
 • 5 kanalen
Niet verkrijgbaar
Sony HT-AS5

Sony HT-AS5

 • 5.1
 • 1000 W
Niet verkrijgbaar
0