Logitech Z-5500 vs. Sony HT-AS5 review

38 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Home cinema systemen
 3. 3. Aansluitingen en codecs
 4. 4. Sony HT-AS5
 5. 5. Logitech Z-5500
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Surround
 8. 8. Muziek
 9. 9. Conclusie
 10. 2 besproken producten
 11. 38 reacties

Sony HT-AS5

Zoals gezegd nemen wij de Sony HT-AS5 mee in de vergelijking met de Z-5500 van Logitech. Afgezien van de grote verschillen in mogelijkheden kunnen deze apparaten toch voor hetzelfde doel gebruikt worden, bijvoorbeeld een thuisbioscoop en/of in de woonkamer. De Sony set is in onze prijsvergelijker verkrijgbaar vanaf 379 euro en heeft een gemiddelde prijs van 463 euro. Dat is een fiks bedrag, maar hiervoor heb je wel een apparaat met veel aansluitmogelijkheden, de versterker verwerkt in de subwoofer om ruimte te besparen én op papier uitstekende specificaties.

Sony HT-AS5
Sony HT-AS5 heeft geen aparte versterker.

De versterker in de subwoofer heeft drie HDMI-ingangen én één HDMI-uitgang. Ook kan je tweemaal een analoog apparaat aansluiten en zijn er S/PDIF coaxiale en optische ingangen. Daarnaast is de set voorzien van AM en FM radio en biedt hij ondersteuning voor twee aansluitingen specifiek voor Sony apparaten. S-air kan gebruikt worden om andere draadloze Sony audio apparaten op het cinema systeem aan te sluiten. De DM-port kan gebruikt worden voor overdracht van audio en video tussen Sony systemen. Via S/PDIF én HDMI ondersteunt deze set alleen DTS en Dolby Digital, dus niet de hogere standaarden zoals DTS-HD.

Een uitgebreide afstandsbediening is meegeleverd, maar deze is onoverzichtelijk door de toegevoegde functies voor een eventuele Sony televisie. Een aantal knoppen werkt dus alleen als je een tv van Sony hebt en kun je niet met het home cinema systeem gebruiken. Er kan wel makkelijk gewisseld worden tussen de verschillende ingangssignalen, omdat de kanalen een eigen knop hebben gekregen.

Aan de voorzijde van de zwarte subwoofer bevindt zich het display. Er kan maar één regel tegelijk weergeven worden, waardoor het apparaat visueel niet echt aantrekkelijk is. Ook al heeft het een HDMI-uitgang, het is ook niet voorzien van een menu voor op de TV, zodat het op groot beeld bediend kan worden. De bediening is dan ook omslachtig en niet erg overzichtelijk. Zonder afstandsbediening kan het apparaat bediend worden met de vier knoppen op de subwoofer. Een powerknop, volume regelaar en een knop om de kanalen mee te selecteren zijn aanwezig. Ook de sensor van de afstandsbediening bevindt zich op de subwoofer. Hierdoor moet deze dus altijd in het zicht staan om het signaal van de afstandsbediening te ontvangen.

De satellietspeakers zijn klein en langwerpig en de centerspeaker is laag en lang, waardoor deze makkelijk past tussen de voet en de onderrand van veel televisies. De satellieten kunnen desgewenst ook aan de muur worden geschroefd.

Sony HT-AS5
Het scherm kan maar één regel tegelijk weergeven.


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech Z-5500

Logitech Z-5500

 • Subwoofer
 • 5 kanalen
Niet verkrijgbaar
Sony HT-AS5

Sony HT-AS5

 • 5.1
 • 1000 W
Niet verkrijgbaar
0
*