Logitech Z-5500 vs. Sony HT-AS5 review

38 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Home cinema systemen
 3. 3. Aansluitingen en codecs
 4. 4. Sony HT-AS5
 5. 5. Logitech Z-5500
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Surround
 8. 8. Muziek
 9. 9. Conclusie
 10. 2 besproken producten
 11. 38 reacties

Logitech Z-5500

De Z-5500 stamt uit 2006 en heeft al een aantal metamorfoses ondergaan, zoals een verandering qua meegeleverde kabels en het uiterlijk van het bedieningspaneel. De set heeft een flink vermogen en kan een flink volume produceren. Het heeft wel minder aansluitingen dan de Sony home cinema set; HDMI is geheel afwezig, evenals een radiotuner. De Z-5500 is wel voorzien van drie analoge ingangen voor surround, die ook als drie losse ingangen gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn er coaxiale en optische digitale S/PDIF ingangen, een DTS en Dolby Digital decoder is zoals gezegd ingebouwd. Aan de rechterzijde van het bedieningspaneel heb je nog een ingang, voor bijvoorbeeld een MP3 speler. Hier kan je ook een koptelefoon aansluiten.

Logitech Z-5500
Logitech Z-5500

De grote vierkante subwoofer heeft aan de voorzijde een zeer grote speaker en aan de achterzijde zijn de aansluitingen te vinden voor de 5 satelliet speakers. Deze hebben een licht bol uiterlijk en zijn met zilver en zwart vormgegeven om ze een aluminium look te geven. De voet onder de boxen richt ze schuin omhoog; je kan ze ook draaien en aan de muur bevestigen. De centerspeaker past door zijn extreme uiterlijk minder mooi voor een televisie dan die van de Sony HT-AS5. Een kleine afstandsbediening kan je gebruiken voor de basisfuncties van de set, zoals het volume en de instellingen van de digitale ingangen en effecten. Het losse bedieningspaneel heeft een grote draaiknop die gebruikt kan worden in combinatie met het algemene volume en om bijvoorbeeld de speakers individueel harder en achter te zetten en bas en treble te regelen. Al deze functies kan je benaderen met de vijf knoppen onder het ingebouwde scherm. Het scherm van de Z-5500 heeft meer ruimte om voldoende informatie te geven, beter dan de Sony die maar een regel kan weergeven. Deze set is vanaf 249 euro verkrijgbaar en heeft een gemiddelde prijs van 324 euro.

Logitech Z-5500
De simpele afstandsbediening


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech Z-5500

Logitech Z-5500

 • Subwoofer
 • 5 kanalen
Niet verkrijgbaar
Sony HT-AS5

Sony HT-AS5

 • 5.1
 • 1000 W
Niet verkrijgbaar
0
*