Logitech Z-5500 vs. Sony HT-AS5 review

38 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Home cinema systemen
 3. 3. Aansluitingen en codecs
 4. 4. Sony HT-AS5
 5. 5. Logitech Z-5500
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Surround
 8. 8. Muziek
 9. 9. Conclusie
 10. 2 besproken producten
 11. 38 reacties

Surround

Beide sets hebben ondersteuning voor de DTS en Dolby standaarden. Dolby ProLogic II Movie en Music effecten om een stereosignaal 'ruimtelijk' te maken (surround te simuleren) zijn ook onderdeel van beide apparaten. De Sony heeft een D.C.S. surround technologie, die net als de S-air en DM-port ingangen exclusief is voor Sony apparaten. Wij bespreken beide apparaten naast elkaar om ze makkelijk te kunnen vergelijken in gebruik met surround en muziek. Beide apparaten hebben we aangesloten op een laptop en een Blu-ray speler met hetzelfde DTS signaal.

Boven de center speaker van Logitech, onder die van Sony.

Sony HT-AS5

Deze set heeft een speciale microfoon die gebruikt kan worden om de speakers te kalibreren. Het is namelijk belangrijk dat de speakers, afhankelijk van de afstand, het juiste geluidsniveau hebben. Hierdoor kan een zo goed mogelijke surround ervaring worden geleverd. Het omringende geluid van deze home cinema set viel ons enigszins tegen. Het geluid speelt zich te veel aan de voorzijde af, ook na kalibratie van het apparaat. Stemmen in films vanuit de center speaker klinken in films niet zuiver en warm, maar eerder een beetje hol en iel. Dit is echter in deze prijsklasse niet ongebruikelijk bij de meeste home cinema sets.

Logitech Z-5500

Als wij wisselen naar de Z-5500 horen wij een beter omringend geluid met hetzelfde bronmateriaal. Ook stemmen in films klinken zuiverder en meer natuurgetrouw vanuit de center speaker. Net als de Sony HT-AS5 heeft deze set Dolby PLII Movie en Music, maar deze kunnen met een digitaal signaal niet gebruikt worden. Wel wanneer gebruik gemaakt wordt van de analoge ingangen. Dit is logisch omdat deze technologie van een stereo geluid 5.1 geluid probeert te maken. De Sony kan tot onze verbazing wel met het inkomende DTS signaal Pro Logic II gebruiken om het surround geluid te verbeteren. Een rare mogelijkheid naar ons idee.


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech Z-5500

Logitech Z-5500

 • Subwoofer
 • 5 kanalen
Niet verkrijgbaar
Sony HT-AS5

Sony HT-AS5

 • 5.1
 • 1000 W
Niet verkrijgbaar
0