Logitech Z-5500 vs. Sony HT-AS5 review

38 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Home cinema systemen
 3. 3. Aansluitingen en codecs
 4. 4. Sony HT-AS5
 5. 5. Logitech Z-5500
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Surround
 8. 8. Muziek
 9. 9. Conclusie
 10. 2 besproken producten
 11. 38 reacties

Muziek

Al is een home cinema set voornamelijk gemaakt voor films, het is wel zo prettig als je er ook muziek op kan luisteren. Dat kan natuurlijk hoe dan ook, maar een makke van veel sets als deze is een teleurstellende weergave van het middenbereik. We hebben meerdere stijlen van muziek beluisterd op beide speakerssets om ze te vergelijken en te kijken waarin beide beter presteren.


Links een satteliet speaker van de Z-5500, rechts van de HT-AS5

Sony HT-AS5

Met deze set hebben we muziek met en zonder Dolby ProLogic II Music beluisterd. Wanneer dit is ingeschakeld, merken wij op dat bij de meeste muziekstijlen de middentonen minder dof klinken door de center speaker, maar het geluid wordt wel iets holler (een soort minimalistische echo) door het surround geluid.
Zonder ProLogic II komen de hoge tonen weer minder tot hun recht. Met klassieke muziek merkten wij vooral op dat de midden- naar hoge tonen doffer zijn, waardoor trommels niet goed plaatsbaar en hoorbaar waren. Latin muziek klinkt dan weer best redelijk, zonder dipjes in het geluid. Dit komt waarschijnlijk doordat er niet veel lage tonen in onze gekozen muziek voorkomen die de hoge tonen wegdrukken.

Logitech Z-5500

Wanneer wij wisselen naar de Z-5500, horen wij met latin muziek geen verschil in tonen. Met muziek met een diepere basweergave is deze set wel helderder in de hoge tonen. Ook klassieke muziek geeft een volledige weergave van het geluid. Wanneer wij PLII music activeren, zijn we minder enthousiast over de Z-5500; de set van Sony presteert hier met het surround geluid beter.


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech Z-5500

Logitech Z-5500

 • Subwoofer
 • 5 kanalen
Niet verkrijgbaar
Sony HT-AS5

Sony HT-AS5

 • 5.1
 • 1000 W
Niet verkrijgbaar
0
*