Netgear WNCE2001 review

3 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Werking
  3. 3. Menu
  4. 4. Testresultaten doorvoersnelheid
  5. 5. Conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 3 reacties

Inleiding

Meer en meer apparaten thuis zijn voorzien van een netwerkverbinding. Handig, maar het kan ook een uitdaging zijn om deze aan te sluiten op het bestaande netwerk. Er zijn meerdere manieren om dit op te lossen en één ervan is de Netgear WNCE2001 universele wifi adapter. Hardware.Info ging ermee aan de slag.

Vrijwel iedereen heeft meerdere apparaten verbonden met het thuisnetwerk. Vaak zijn dat meerdere computers, maar dat kan ook net zo goed een console of mediaspeler zijn. Met de steeds vaker voorkomende integratie van een netwerkaansluiting in Blu-ray spelers en televisies, neemt het aantal apparaten dat je graag met het netwerk wil verbinden nog verder toe.

Zeker voor een Blu-ray speler of televisie kan het lastig zijn deze aan te sluiten op het netwerk. Deze apparaten staan in de regel niet zo dicht bij de router in de buurt. Kabels door het huis leggen is in veel gevallen niet mogelijk, of juist niet wenselijk. De apparaten draadloos aansluiten is dan een optie, maar enkel als de apparaten een draadloze adapter ondersteunen. Voor dat laatste is dan meestal een vrije USB-aansluiting nodig - niet handig wanneer deze ook voor data-opslag vereist is. Powerline adapters zijn dan een optie; helaas zijn die vrij prijzig en het stroomverbruik telt uiteindelijk ook mee. Belangrijker is dat de prestaties zeer variabel zijn afhankelijk van de kwaliteit van het stroomnet en de aanwezigheid van storingsbronnen.

Weer een andere optie is het gebruik van een access point (AP). Dit AP sluit je bedraad aan op het apparaat dat met het netwerk verbonden moet worden, vervolgens maakt het AP draadloos contact met de router. Het voordeel van een AP is dat het eigenlijk een volwaardig netwerkproduct is met alle QoS en beveiligingsopties van dien. Ook zijn er access points die dual-band technologie ondersteunen, dat kan heel handig zijn voor het streamen van bijvoorbeeld films. Access points zijn helaas ook weer niet echt goedkoop, alhoewel de meest eenvoudige vanaf een euro of dertig al te verkrijgen zijn.

Netgear WNCE2001


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Netgear WNCE2001

Netgear WNCE2001

  • 802.11n (Wi-Fi 4)
Niet verkrijgbaar
0
*