Antec Soundscience Rockus review

12 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Bedieningspaneel en Subwoofer
  3. 3. Satelliet speakers
  4. 4. Geluidskwaliteit
  5. 5. 3D functie en conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 12 reacties

Bedieningspaneel en Subwoofer

Het zwart met grijze bedieningspaneel heeft een ronde vorm en is voorzien van maar twee knoppen, een grote draaiknop voor het volume en dempen van het geluid en een knop voor het wisselen van ingangssignaal en het inschakelen van de 3D-functie. Het uiterlijk van het bedieningspaneel en de speciale 3D-functie van deze set doen ons denken aan een Bose-systeem. Antec maakt deze vergelijking ook min of meer als het zegt dat het wil concurreren met Bose. Deze speakerset van Antect kost nog niet de helft van wat Bose vraagt voor een vergelijkbare Companion 5-set, dus we zijn erg benieuw naar de prestaties.

Antec Soundscience Rockus
Het ronde bedieningspaneel

Als we de zwarte, bijna rechthoekige subwoofer nader bekijken vinden wij aan de achterzijde de speaker, een schakelaar waarmee de lage tonen in de sub in drie standen gezet kunnen worden en een S/PDIF, AUX en tulp audio-aansluiting. Wat ons opvalt is dat deze set geen DTS- en Dolby Digital-signalen ondersteunt; alleen standaard PCM is mogelijk over S/PDIF. Ook is hier de DIN-connector voor het ronde bedieningspaneel te vinden en de twee speakeraansluitingen in de vorm van vier klemmen. De voorzijde is volledig bekleed met zwart stof, waaronder een passieve radiator gehuisvest is om de lage tonen te versterken. Dit is een grote conus zonder eigen aandrijving, welke in beweging wordt gebracht door de luchtdruk van de speaker in de subwoofer. Antec geeft zelf aan dat deze gebruikt wordt om grotere subwoofers te kunnen evenaren, wij zijn benieuwd of dit ook zo goed werkt als zij doen voorkomen.

Antec Soundscience Rockus
De aansluitingen en de speaker aan de achterzijde van de subwoofer


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Antec Soundscience Rockus

Antec Soundscience Rockus

  • Subwoofer
  • 2 kanalen
Niet verkrijgbaar
0