Antec Soundscience Rockus review

12 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Bedieningspaneel en Subwoofer
  3. 3. Satelliet speakers
  4. 4. Geluidskwaliteit
  5. 5. 3D functie en conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 12 reacties

Geluidskwaliteit

De speakerset ziet er mooi uit en is voorzien van mooie snufjes en extra toevoegingen, maar waar het uiteindelijk om gaat is de geluidskwaliteit. We sluiten de Antec set met een optische kabel aan op onze speler met een DTS dvd en beginnen met onze gebruikelijke surround test. Direct valt ons op dat er iets niet klopt aan het geluid, links en rechts worden omgekeerd weergegeven. De hardwarematige klemmen op de subwoofer hebben niet de juiste aanduiding, waardoor wij de linker speaker aansloten op het rechter kanaal en vice-versa. Na deze aanduiding hierna toch maar genegeerd te hebben en de speakers opnieuw en juist aan te sluiten kunnen we beginnen met de eigenlijke luistertest.

Antec Soundscience Rockus
De Satteliet speakers

Wat meteen opvalt is dat de satellieten een mooi helder en sprankelend geluidsbeeld neerzetten. Tophoog wordt met veel detail weergegeven waarbij het geluid redelijk los komt van de luidsprekers. Ook het mid-hoog is vrij goed, maar helaas laten de satellieten verstel gaan bij in het mid-laag bereik. Dat heeft als resultaat dat stemgeluid, maar bijvoorbeeld ook het middenbereik van een akoustische gitaar wat ondersneeuwt.
Op laag en gemiddeld volume kan de compacte subwoofer goed meekomen, voeren we het volume echter wat verder op dan komen we snel tegen de beperkingen van de vrij kleine baskast aan. De combinatie van de actieve driver aan de achterzijde en een tweede - passieve -  platte conus aan de voorzijde zorgt voor vrij diepe bas in verhouding tot het volume van de klankkast, maar de uitslag van beide units is beperkt waardoor er bij hoger volume snel vervorming optreedt. Aan de resonantie in de conus is te horen dat de geclaimde 10 Hz in de lage tonen lichtelijk overdreven is en sommige lage tonen in onze basstest worden gewoonweg niet weergegeven. Dit probleem was ook niet op te lossen door de subwoofer in een lagere stand te zetten met de schakelaar achterop. Onze test wijst uit dat de subwoofer pas zonder problemen lage tonen weergeeft vanaf ongeveer 55 Hz, een stuk hoger dan de aangegeven 10 Hz. Deze problemen zullen echter niet voorkomen als je muziek zonder zware lage tonen luistert. Ben je fan van house en luister je graag muziek met veel lage tonen op een hoog volume dan is deze set geen aanrader, en ook gamen op hoog volume is geen aanrader.

Antec Soundscience Rockus
De subwoofer van de Antec Soundscience Rockus


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Antec Soundscience Rockus

Antec Soundscience Rockus

  • Subwoofer
  • 2 kanalen
Niet verkrijgbaar
0