Antec Soundscience Rockus review

12 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Bedieningspaneel en Subwoofer
  3. 3. Satelliet speakers
  4. 4. Geluidskwaliteit
  5. 5. 3D functie en conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 12 reacties

3D functie en conclusie

Wanneer wij de 3D functie inschakelen horen wij direct verschil met het normale stereogeluid, het geluid is ruimtelijker en stemmen komen veel meer uit het midden en er is ten positieve mindere scheiding tussen het linker en rechter kanaal hoorbaar. Het ruimtelijke geluid gaat wel ten kosten van een deel van de midden en hoge tonen, wat in de normale stereo-stand juist het sterke punt van de set is. Het moge duidelijk zijn dat wij geen fan zijn van de 3D functie, het bredere geluidsbeeld weegt niet op tegen de slechtere weergave.

Antec Soundscience Rockus

Conclusie

Met de optische ingang en 3D functie biedt de Soundscience Rockus van Antec extra mogelijkheden ten opzichte van de meeste andere 2.1 sets. Opvallend is wel dat de set alleen standaard PCM signalen ondersteund, de SoundScience Rockus biedt namelijk geen ondersteuning voor DTS of Dolby Digital. De 3D functie van deze set maakt het geluid ruimtelijker maar trekt de hoge tonen weg en is daarom geen aanrader wat ons betreft. Deze hoge tonen zijn ook moeilijk ruimtelijker te maken sinds deze het makkelijkst van alle tonen te plaatsen zijn. Voor films is deze set dus wel bruikbaar in de 3D stand, maar wel met slechtere geluidskwaliteit. Voor mainstream muziek zoals pop is deze set goed bruikbaar, maar wanneer er veel bas in muziek voorkomt kan de subwoofer van deze set het niet altijd bijbenen, zeker op hoog volume lopen we snel tegen beperking in het laag aan. Onze test wijst uit dat de set pas vanaf 55Hz een mooie basweergave geeft. Ook zijn achterop de subwoofer van ons testexemplaar de aanduidingen van de linker en rechter speaker omgekeerd, waardoor je stereobeeld standaard niet klopt. Op dit moment is de Soundscience Rockus (nog) niet te vinden in onze prijsvergelijker, maar navraag leert dat de adviesprijs zo'n $ 250 moet zijn. Gezien de beperkingen van de set vinden wij dat vrij stevig, waardoor we het onder de streep geen aanrader vinden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Antec Soundscience Rockus

Antec Soundscience Rockus

  • Subwoofer
  • 2 kanalen
Niet verkrijgbaar
0