Antec Soundscience Rockus review

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Bedieningspaneel en Subwoofer
  3. 3. Satelliet speakers
  4. 4. Geluidskwaliteit
  5. 5. 3D functie en conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 11 reacties

Inleiding

Enige tijd geleden lanceerde Antec een nieuw product, in een voor hen nieuw marktsegment, namelijk pc-speakersets. De Soundscience Rockus 2.1 speakerset is voorzien van een subwoofer met ingebouwde versterker en twee losse speakers in de vorm van een cilinder. Het zwart geanodiseerde aluminium dat is gebruikt voor de satellieten geeft ze een luxe en stevige, bijna onverwoestbare, uitstraling.

Een speciale 3D-functie, die we ook bij andere fabrikanten wel eens tegenkomen, moet zorgen voor een bredere geluidsweergave dan normaal mogelijk is met 2.1-speakersets. Antec noemt dit 3Dsst. Hiertoe is een speciale audioprocessor verwerkt in de Rockus - volgens Antec is het surroundeffect zo overtuigend, dat het aanleggen van extra speakers en kabels rond de computer tot het verleden behoort. Normaal stereogeluid, voor bijvoorbeeld muziek, is gelukkig ook gewoon mogelijk. Met een rond bedieningspaneel kan de 3D-functie ingeschakeld worden, het juiste kanaal gekozen en het volume geregeld worden. De specificaties vertellen ons verder dat het frequentiebereik loopt van 10 tot 20.000 Hz. De set is voorzien van één optische en twee analoge audio-ingangen.

Antec Soundscience Rockus

De nieuwe set van Antec komt bij ons aan in een langwerpige doos. De twee ronde speakers, de kabels en de subwoofer zitten goed verpakt in het piepschuim. Een analoge jack naar tulp en een jack-naar-jack audiokabel zijn meegeleverd om de set te verbinden met een computer of ander audioapparaat. Daarnaast vinden wij ook het ronde bedieningspaneel en de losse connectie kabel. Wat wij bij deze set en veel anderen missen is een optische kabel voor de digitale aansluiting. Deze aansluiting komt steeds meer voor bij computers en mediaspelers en zou de Soundscience Rockus zeker complementeren. Met deze aansluiting ben je niet afhankelijk van de kwaliteit van een analoge geluidsbron, maar uiteraard nog wel van het audiospoor in het bronbestand. Een optische kabel is net zoals een HDMI- en USB-kabel voor veel winkels een product waar winst op gemaakt kan worden. Dat is vaak de reden dat dit soort kabels weggelaten worden in productverpakkingen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Antec Soundscience Rockus

Antec Soundscience Rockus

  • Subwoofer
  • 2 kanalen
Niet verkrijgbaar
0