Review: zeven access points getest

16 reacties
7 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Bereik vergroten
 3. 3. Conceptronic C150APM
 4. 4. D-Link DAP-1360
 5. 5. Edimax EW-7416APN
 6. 6. Linksys WAP610N
 7. 7. Sitecom WL-330
 8. 8. Trendnet TEW-637AP
 9. 9. AVM Fritz WLAN repeater
 10. 10. Testresultaten 2,4 GHz
 11. 11. Testresultaten 5 GHz
 12. 12. Stroomverbruik
 13. 13. Conclusie
 14. 7 besproken producten
 15. 16 reacties

Bereik vergroten

De meest eenvoudige manier om je draadloze netwerk te upgraden is door een repeater te gebruiken. De belangrijkste en eigenlijk enige taak van een repeater is het draadloze signaal van een router op te pakken en versterkt door te zenden. Repeaters zijn er in meerdere vormen; veelal kan een access point of router ook op een dergelijke manier functioneren. Apparaten die enkel als repeater kunnen fungeren zijn vaak kleiner van stuk en kunnen bijvoorbeeld in het stopcontact geplaatst worden. Belangrijk is dat een repeater op de juiste plaats in het huis of ruimte geplaatst wordt. Hoe sterker het signaal is dat een repeater kan oppakken, hoe meer deze ermee kan doen.

Testmethode

Access points werken op vergelijkbare wijze met routers, zodoende kunnen access points ook op vrijwel dezelfde wijze getest wordt. Enige verschil is dat er een router benodigd is om IP adressen uit te delen. We sluiten de verschillende computers die nodig zijn voor deze test en het access point bedraad aan op een krachtige router. Uiteraard is de radio hiervan uitgezet: we willen immers de draadloze prestaties van het access point meten.

Zoals altijd maken wij gebruik van het Ixia Chariot pakket om diverse vormen van netwerkverkeer te simuleren. De hardware die wij in combinatie hiermee gebruiken bestaat uit een laptop gebaseerd op het Intel Centrino 2 platform, met de Intel WiFi Link 5300 AGN wireless chip. De access points zijn getest onder realistische omstandigheden en hebben elke test meerdere malen doorlopen. De hoogste waardes geven aan wat een access point zou kunnen behalen, mits er weinig interferentie is. Het gemiddelde is een realistischer meetwaarde, waarin diverse metingen op meerdere momenten zijn verwerkt: dat komt meer overeen met de realiteit, waarin storingsbronnen eerder vaker dan minder voorkomen.

Trendnet 300Mbps Wireless Easy-N-Upgrader


7 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
AVM Fritz!WLAN Repeater N/G

AVM Fritz!WLAN Repeater N/G

 • 802.11n
Niet verkrijgbaar
Conceptronic 150Mbps Wireless Accesspoint

Conceptronic 150Mbps Wireless Accesspoint

 • 802.11n
Niet verkrijgbaar
D-Link Wireless N Open Source Access Point

D-Link Wireless N Open Source Access Point

 • 802.11n

€ 29,49

5 winkels
Edimax Wireless 802.11n Access Point

Edimax Wireless 802.11n Access Point

 • 802.11n
Niet verkrijgbaar
Linksys WAP610N

Linksys WAP610N

 • 802.11n
Niet verkrijgbaar
Sitecom WL-330 Wireless Range Extender 300N

Sitecom WL-330 Wireless Range Extender 300N

 • 802.11n
Niet verkrijgbaar
Bronze Award Trendnet 300Mbps Wireless Easy-N-Upgrader

Trendnet 300Mbps Wireless Easy-N-Upgrader

 • 802.11n
Niet verkrijgbaar
0
*