Be Quiet CPU-koelers review

24 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Dark Rock Advanced C1
 3. 3. Dark Rock Pro C1
 4. 4. Testresultaten koeling high-speed
 5. 5. Testresultaten koeling low-speed
 6. 6. Testresultaten geluidsproductie
 7. 7. Conclusie
 8. 3 besproken producten
 9. 24 reacties

Dark Rock Advanced C1

Het meest eenvoudige model van de twee koelers van Be Quiet is de Dark Rock Advanced C1. We zeggen wel eenvoudig, maar dat is in dit geval een relatief begrip. Zo is de Advanced zeker geen kleine koeler. Met een hoogte van 17 cm, breedte van 12 cm en de lengte van 10 cm, is het eigenlijk gewoon een forse koeler. Evenwel is er één 12 cm Be Quiet Silent Wings PWM fan op gemonteerd. In totaal weegt deze koeler al 856 gram. Vanuit de vernikkelde baseplate gaan er zes heatpipes naar het koellichaam toe. Elk van deze heatpipes is zes mm dik. Opvallend aan de koeler is de fraaie afwerking: de ventilator is met rubber aan het koelblok vastgemaakt en de bovenkant is afgedekt met geborsteld aluminium. Zijn bij veel koelers de uiteinden van de heatpipes volledig zichtbaar, die zijn hier daarentegen met nette dopjes weggewerkt. Het is duidelijk dat het ontwerpteam hier de nodige aandacht aan gegeven heeft.

Be quiet! Dark Rock Advanced C1

De gebruikte fan, de Be Quiet Silent Wings PWM, is eerder door Hardware.Info getest. Destijds konden we maar één conclusie trekken, het zijn bijzonder stille fans die ook nog eens een redelijke luchtstroom kunnen opwekken. Let wel, op 12V (lees high-speed) is de fan relatief gezien wat minder stil en zijn er concurrenten die minder geluid produceren. Een (voor sommigen) belangrijk nadeel is de hoge gemiddelde prijs, op dit moment maar liefst 19 euro. Dat heeft ook zijn weerslag op de prijs van deze koeler: 59 euro. Toch is dit nog het goedkoopste van de twee nieuwe modellen van Be Quiet.

Be quiet! Dark Rock Advanced C1 


3 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Be quiet! Dark Rock Advanced C1

Be quiet! Dark Rock Advanced C1

 • Luchtkoeling
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 856 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! Dark Rock Pro C1

Be quiet! Dark Rock Pro C1

 • Socket 115x
 • 1240 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Be quiet! Silent Wings PWM 120mm

Be quiet! Silent Wings PWM 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
0
*