Be Quiet CPU-koelers review

24 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Dark Rock Advanced C1
 3. 3. Dark Rock Pro C1
 4. 4. Testresultaten koeling high-speed
 5. 5. Testresultaten koeling low-speed
 6. 6. Testresultaten geluidsproductie
 7. 7. Conclusie
 8. 3 besproken producten
 9. 24 reacties

Conclusie

Be Quiet heeft haar naam absoluut waargemaakt. Beide nieuwe koelers zijn zeer stil, zowel op lage als hoge snelheid. De koelprestaties van het Advanced model vallen ietwat tegen, maar zijn geenszins slecht. Zo is het verschil met de best presterende koeler op hoge snelheid exact vier graden en dat is dus erg weinig. De best presterende koeler op lage snelheid is overigens de Dark Rock Pro. Op lage snelheid vallen beide koelers toch wat door de mand, hoewel de prestaties dan niet ineens slecht zijn. In het licht van de geluidsproductie bezien zijn het dan ook wel degelijk goede prestaties. Desondanks blijven ze wel wat achter ten opzichte van de concurrentie.

De prijs maakt of kraakt in dit geval de producten, en helaas geldt hier het laatste. De Advanced kost gemiddeld 59 euro, waar de Pro maar liefst 82 euro moet opbrengen. De prijs/prestatieverhouding van beide koelers is dan ook (een stuk) minder gunstig dan die van veel concurrenten. De altijd maar weer terugkerende Scythe Mugen 2 is daarin ook nu nog steeds ongeslagen. Desondanks zijn we tevreden over prestaties van debutant Be Quiet. We zijn dan ook benieuwd naar wat het bedrijf in de toekomst nog gaat uitbrengen.

Be quiet! Dark Rock Pro C1


3 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Be quiet! Dark Rock Advanced C1

Be quiet! Dark Rock Advanced C1

 • Luchtkoeling
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 856 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! Dark Rock Pro C1

Be quiet! Dark Rock Pro C1

 • Socket 115x
 • 1240 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Be quiet! Silent Wings PWM 120mm

Be quiet! Silent Wings PWM 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
0
*