Computex 2006 - Fotoverslag Deel 2

12 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Philips
  2. 2. Thermaltake (1)
  3. 3. Thermaltake (2)
  4. 4. Sapphire
  5. 5. Point-of-View
  6. 6. Sirtec
  7. 7. Foxconn
  8. 8. ABIT
  9. 9. Albatron
  10. 10. Reacties

Philips

In een regenachtig Taipei vond vandaag de tweede dag van de Computex 2006 beurs plaats. Vandaag namen we een kijkje bij ondermeer Philips, Thermaltake, Sapphire, Point-of-View, Sirtec, Foxconn, ABIT en Albatron. In dit tweede deel van ons fotoverslag zie je wat deze fabrikanten de komende tijd voor je in petto hebben!

Philips / Nero

Voor Philips is Computex 2006 de gelegenheid om officieel hun eerste Blu-ray drive voor de PC te introduceren, samen met de eerste beschrijfbare Blu-ray media. Philips noemt de SPD7000 een TripleWriter, wat betekent dat de drive alle soorten Blu-ray, DVD én CD formaten leest en schrijft. Zodoende bevat de drive dus drie lasers. Naast BD-ROM, BD-R en BD-RE (herschrijfbaar), ondersteunt de drive dus ook CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD+R, DVD+R DL, DVD-R , DVD-R DL, DVD+RW en DVD-RW. Blu-ray schijven worden gebrand op 2x speed, want neerkomt op 9 MB/s ofwel 72 Mbit/s. Dankzij een nieuwe update is de Nero 7 software inmiddels geschikt voor het branden van Blu-ray disks. De drive is overigens ook compatible met de AACS kopieerbeveiliging: we hoeven volgens Philips dus niet bang te zijn dat de toekomstige Blu-ray videoschijven niet gelezen kunnen worden in de nieuwe drive.

De drive is op korte termijn beschikbaar en gaat bij introductie € 849 kosten. De eerste media is enkellaags en biedt 25 GB opslagcapaciteit, ruim vijf keer meer dan een enkellaags DVD. De BD-R schijven zullen direct beschikbaar zijn en kosten bij introductie rond de € 15. De herbeschrijfbare BD-RE schijven volgen in augustus en kosten € 20. Komende week zal Philips ook een Blu-ray speler voor in de huiskamer introduceren, geschikt voor Blu-ray discs met HD video. Deze speler komt in eerste instantie echter alleen in Amerika uit, maar komt later ook naar Europa.


Philips toonde in samenwerking met Nero een demonstratie van de TripleWriter SPD7000 Blu-ray drive.


Qua design lijkt de speler op Philips' bestaande DVD-branders.


Naast de brander werd ook de eerste media getoond, BD-R en BD-RE met een capaciteit van 25 GB.

Thermaltake (1)

Thermaltake kan echt zonder twijfel de koning van de Bling!-spullen genoemd worden. Verspreid over vier hotelkamers in het beroemde Hyatt toont men kasten, koelers, voedingen en accessoires in alle soorten en maten. Meest opvallend waren een uitklapbaar TFT-scherm dat past in een 5,25" slot, een behuizing waar twee PC's in passen en een 1200 Watt voeding.


Hoe bling kun je het hebben? Een uitklapbaar TFT-scherm dat past in een 5,25" positie.


De meest extreem gepimpte kast die op Computex te zien is.


De Armor LCS behuizing inclusief waterkoeling.


Men toonde ook wat minder extreme behuizingen, zoals deze Soprano DX serie.


Deze LanParty Box biedt ruimte aan een standaard Micro ATX moederbord, een standaard ATX-voeding en is - zoals de naam al doet vermoeden - gericht op gamers.


Thermaltake gaat ook een reeks behuizingen voor Media Center PC's introduceren. Deze behuizing met de naam Bach is bijzonder stijlvol.


De Mozart SX is misschien nog wel mooier.


Misschien wel het extreemste product van Computex 2006: in deze gigantische Mozart TX behuizing kun je twee volledige PC's assembleren.


De Mozart TX aan de binnenzijde. Aan deze kant past een ATX-moederbord, aan de andere kant een Micro-ATX model.

Thermaltake (2)


CPU-koelers in alle soorten, maten én kleuren...


De Typhoon serie maakt gebruik van zes heatpipes om de hitte van de processor over te brengen naar een groot koelblok.


Je zag ze eerder al in onze Bling! rubriek van het merk Revoltec. Ook Thermaltake heeft echter fans waarbij LED's teksten projecteren.


Deze radiatoren met de naam Symphony zijn extreem groot. De linker heeft het design van een grote speaker.


De Tide Water mini is een alles-in-één waterkoeling voor videokaarten die slechts één slot gebruikt. Sapphire gebruikt deze ook voor hun Radeon X1900 XTX Toxic.


De TideWater Plus is een alles-in-één waterkoeling voor twee videokaarten in SLI of Crossfire opstelling.


Bij deze Bigwater 760i waterkoelingsset zitten pomp, radiator en reservoir in een dubbele 5,25" module.


Een uniek product: een extra 315 Watt voeding die gebruikt kan worden voor je videokaarten en plaats neemt in een 5,25" bay. Op het LCD-scherm kun je aflezen hoeveel stroom de kaarten gebruiken.


Een tijd geleden verbaasden we ons nog over de aankondiging van een 1000 Watt voeding. Thermaltake heeft nu zelfs een 1200 Watt model in de planning staan!

Sapphire

Bij Sapphire maar weinig nieuws dit jaar; niet verwonderlijk aangezien er bij ATI voor de komende tijd geen nieuwe GPU's op de planning staan. Wel kon men melden dat nu echt op zeer korte termijn de lang verwachte HDMI-versie van de Radeon X1600 op de markt komt. Het heeft een stuk langer geduurd dan oorspronkelijk gepland, aangezien alle compatibiliteitstests een stuk langer duurden dan Sapphire oorspronkelijk had ingeschat. Wel is men er nu zeker van dat de kaart met (vrijwel) alle LCD-TV's prima zal samenwerken. Daarnaast toonde men ook een nieuw ontwerp voor de dozen van de Ultimate serie videokaarten.


Sapphires lang verwachte Radeon X1600 kaart met HDMI komt binnenkort eindelijk beschikbaar.


Een nieuw boxdesign voor de Ultimate videokaarten.


Sapphire heeft op de achterkant van haar passief gekoelde videokaarten een 'backup-fan' geplaatst, welke alleen aanslaat als de kaart echt té heet wordt. Op die manier kan men ervoor zorgen dat er veel minder uitval is.

Point-of-View

Het van oorsprong Nederlandse Point-of-View gaat zijn grenzen verleggen: de mannen uit Eindhoven hebben inmiddels ook een kantoor in Taiwan en willen van daaruit ook de Aziatische markt gaan veroveren. Deelname aan de Computex beurs mag dan uiteraard niet ontbreken. Vanwege het uitblijven van echt nieuws bij nVidia kon men op de GeForce 7950 GX2 na geen nieuws brengen op het vlak van videokaarten. Wel wist men te vertellen dat men vanaf nu ook zeer serieus aan de slag gaat met andere typen producten, waaronder behuizingen en voedingen. In onze recente voedingen vergelijkingstest bleek al dat de Point-of-View modellen een prima prijs/prestatie-verhouding hebben.


De nieuwe GeForce 7950 GX2 mag natuurlijk ook bij trouwe nVidia partner Point-of-View niet ontbreken.


De GeForce 7900 GT blijft dankzij zijn prima prijs/prestatie-verhouding een hardloper.


De Mr. Freeze videokaartkoeler werd eerder ook al op CeBIT getoond.


Vanaf nu gaat Point-of-View ook serieus aan de slag met voedingen.

Sirtec

Sirtec verbaasde vriend en vijand doordat haar High Power Plus voeding in onze recente test als meest krachtig naar voren kwamen. Een unieke feature is het LCD-schermpje dat het huidige vermorgenverbruik toont. Inmiddels is ook een variant beschikbaar met cablemanagement, een feature die door veel hardwareliefhebbers gewaardeerd wordt.


De Sirtec High Power Plus 620 Watt heeft zich bewezen als extreem krachtige voeding.


De voeding is vanaf nu ook met cablemanagement beschikbaar.

Foxconn

In de zeer krappe hal 2 waar alle bekende moederbord- en videokaartfabrikanten vechten om een plekje, had Foxconn één van de grootste stands. Hoewel de stand er mooi was, had men er op sommige vlakken niet bijster goed over nagedacht. Zo werden alle moederborden getoond in grote, doorzichtige cylinders waar water door heen stroomt. Dat is vast esthetisch verantwoord, maar maakt het onmogelijk voor de pers om producten op de foto te zetten. Desalniettemin hieronder een paar (mislukte) foto's van de nieuwe Foxconn producten.


Hier een demonstratie van Foxconns P965 moederbord met Intel Core 2 Duo processor.


Dit is de nieuwe gamer behuizing van Foxconn.


Foxconn is een grote OEM-fabrikant van moederborden. Op de stand toonde men veel onderdelen, zoals chassis en koelers.


Het doorweekte P965 moederbord dat Foxconn binnenkort zal lanceren.


Het mooiste moederbord dat Foxconn ooit geproduceerd heeft, maar helaas volledig ontzichtbaar. De C51XEM2AA is Foxconns nForce 590 SLI moederbord voor Socket AM2 processors en is ontworpen door nVidia. Een uitgebreide review van dit bord verschijnt in de volgende Hardware.Info Magazine.


Als grootste kastenfabrikant ter wereld, toonde Foxconn ook diverse nieuwe value behuizingen.

ABIT

Na een financiële injectie van USI en met een fris nieuw logo is ABIT volg goede moed om weer flink marktaandeel terug te gaan winnen. De samenwerking met Fatal1ty houdt men aan, zodat men weer een aantal nieuwe Fatal1ty moederborden kon tonen. Met videokaarten blijkt ABIT gestopt; geen wonder dus dat XFX laatst een samenwerking aankondigde met 's werelds beste gamer. ABIT gaat zich wel richten op speakers, zoals men tijdens CeBIT ook al aankondigde.


De Fatal1ty AW9D wordt ABIT's high-end Intel 975X moederbord voor gamers en overklokkers.


Ook met de nVidia nForce 590 SLI chipset gaat ABIT een Fatal1ty moederbord maken.


De AW9D is een wat minder extreem Intel 975X moederbord geschikt voor Core 2 Duo processors en ATI Crossfire kaarten.


De AB9 Pro is ABIT's moederbord met de eerder deze week officieel gelanceerde Intel P965 chipset.


De ATI Crossfire Xpress 3200 chipset met 2x 16 lanes voor Crossfire vinden we terug op ABIT's AT9 32X moederbord.


Een oude bekende van CeBIT: deze iDome speakers worden digitaal aangesoten op de PC. De speakers zouden binnenkort daadwerkelijk beschikbaar moeten worden.

Albatron


Als publiekstrekker toonde Albatron een auto met daarin vier LCD-schermen...


... aangestuurd door een mini-PC op basis van Albatrons nieuwe Mini-ITX moederbord voor Socket 754 processors.


Een kijkje van binnen.


Het gebruikte moederbord; Mini-ITX op basis van Socket 754. Helaas met de komst van Socket AM2 alweer een beetje achterhaald.


Ook bij Albatron is de trend van passief gekoelde videokaarten duidelijk zichbaar. Men toonde zeer veel verschillende types, allen nVidia gebaseerd.


Vreemd genoeg toonde Albatron de kaart die nooit geïntroduceerd werd en zal worden; de GeForce 7900 GX2.


Hier wordt nog eens duidelijk dat de uiteindelijke GeForce 7950 GX2 dual-GPU kaart toch echt stukken kleiner is.


Ook bij Albatron vanzelfsprekend Socket 775 moederborden op basis van de P965 chipset.


Dit is toch wel een uniek bordje: een passief gekoeld Micro-ATX moederbord met Socket AM2 processorvoet op basis van de nVidia GeForce 6150 chipset inclusief DVI-uitgang. Prima als basis voor stille Media Center of office systemen.


Binnenkort zal Albatron ook beginnen met de verkoop van geheugenkaarten.

Wordt vervolgd...

We hebben nog twee dagen Computex 2006 te gaan. Morgen kun je dus weer opnieuw een uitgebreid fotoverslag verwachten met de nieuwe producten van verschillende andere fabrikanten. Stay tuned!

0
*