Computex 2006 - Fotoverslag Deel 3

2 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Kingmax
  2. 2. A-Data
  3. 3. Geil
  4. 4. Traxdata
  5. 5. Twinhan
  6. 6. HIS
  7. 7. Cooler Master
  8. 8. Reacties

Kingmax

Tijdens de derde dag van Computex 2006 - waarop regen gelukkig achterwege bleef - bezochten we ondermeer de stands van Kingmax, A-Data, Geil, Traxdata, Twinhan, HIS en Cooler Master. Ook deze dag weer een aantal unieke producten, die we vanzelfsprekend voor je op de foto hebben gezet!

Kingmax

Eerder al concludeerden we dat het op het gebied van videokaarten erg rustig is in de markt. Nog erger is het bij geheugen; DDR2-1066 modules zijn al lang geen nieuws meer - vorig jaar lagen ze al op Computex! - en verder zitten er weinig innovaties aan te komen. Op dit vlak was er voor geheugenfabrikant Kingmax dus ook weinig te tonen. Op het gebied van flash-geheugen had men wel wat nieuws, zoals de kleinste USB-geheugenstick ter wereld. De stop je letterlijk 'in' een USB-slot en is volgens Kingmax ook prima geschikt als sierraad.


Flash in alle soorten en maten. Linksboven zie je in het witte de nieuwe ultra-kleine USB geheugenstick, verkrijgbaar in formaten tot 2 GB.


In vergelijking met een normale USB-stick een wereld van verschil.


Ook bruikbaar als sierraad.


Op het gebied van geheugen is er weinig nieuws: DDR2-1066 geheugen was al bekend.

A-Data

Geheugenfabrikant A-Data wist geheel onverwacht als eerste DDR3 geheugenmodules te tonen, terwijl daarvoor geschikte chipsets en moederborden nog niet eens in zicht zijn. Het gaat hier dus ook duidelijk om proto-types waar voor de gelegenheid een mooie verpakking omheen gevouwen is. Daarnaast heeft men ook op flash gebied leuke vindingen, zoals USB-sticks met een LCD-display waarop je kunt zien hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. De batterij wordt via USB opgeladen en gaat eenmaal vol zo'n zeven jaar mee.


Òp het LCD-schermpje van de Solar Disk kun je zien hoeveel capaciteit er nog beschikbaar is.


Men toonde een demonstratie waarbij de DDR2-1000+ modules zo ver mogelijk overklokt werden.


DDR2-1000+ is A-Data's meest extreme overklok geheugen en heeft sinds kort een nieuw ontwerp.


Uniek: de eerste DDR3 geheugenmodules. Deze werken standaard al op 1333 MHz.

Geil

Ook bij Geil weinig nieuws onder de zon. Wel liet men tijdens een demonstratie zien dat hun DDR2-geheugen zelfs op 1200 MHz stabiel zijn werk kan doen. Geil toonde verder een zelf ontwikkeld testapparaat, waarmee men geheugenchips kan testen voordat deze op een PCB worden gesoldeerd. Op die manier kan men ervoor zorgen dat alleen de allerbeste chips op de high-end overklokmodules terecht komen.


Een demonstratie van Geils DDR2 geheugen op 1200 MHz.


Het door Geil ontwikkelde apparaat dat geheugenchips kan testen.

Traxdata

Traxdata is op de Computex te vinden onder de naam van moederbedrijf Ritek. Op de stand toonde men niet alleen de eerste Blu-ray en HD-DVD media, maar ook schijfjes geschikt voor het nieuwe LabelFlash systeem dat ondermeer NEC gebruikt en diverse nieuwe flash producten.


LabelFlash is een tegenhanger van Lightscribe en maakt het mogelijk een afbeelding op de bovenkant van een CD of DVD te branden. Deze Fuji-schijven worden gemaakt door Ritek.


HD-DVD-R en -RW schijven met 15 GB capaciteit werden al getoond, ...


... alsmede dubbellaags HD-DVD-RW schijven met 30 GB capaciteit.


Vanzelfsprekend mag ook Blu-ray niet ontbreken.


Een handige vinding: een USB-stick met ingebouwde laserpointer.


Deze USB-geheugenstick heeft een geïntegreerde USB HUB. Handig voor gebruik in combinatie met laptops.

Twinhan

TwinHan is een Taiwanese fabrikant die zich volledig richt op (digitale) TV-kaarten. Tijdens eerdere verslagen van beurzen toonden we al dat Twinhan DVB-C kaarten heeft waar een CAM (conditional access module) in geplaatst kan worden. Op die manier zouden de kaarten in theorie geschikt moeten zijn voor het digitale TV aanbod van ondermeer Casema, Essent en Caiway. Een nieuwe versie die gebruikt maakt van een Mantis chip is zelfs compatible met HDTV zenders en zou dankzij een speciale driver compatible moeten zijn met Media Center. Deze keer blijft het gelukkig niet bij vage beloftes: we hebben een sample meegekregen, dus binnenkort lees je hier of het dankzij Twinhan eindelijk mogelijk is om op een eenvoudige wijze digitaal DVB-C te kunnen bekijken op je Media Center PC.


PCI DVB-C en DVB-S kaarten met ondersteuning voor CAM module én HDTV kanalen.


Er is ook een variant voor DVB-T, die dankzij de CAM ondersteuning geschikt zou moeten zijn voor Digitenne.


Deze gecombineerde DVB-T / analoge TV kaart kan optioneel met een externe CAM modules gecombineerd worden en heeft een hardwarematige MPEG2 encoder voor de analoge beelden.

HIS

Wat doe je als het een tijdje rustig is in de videokaarten markt? Dan laat je je technische mensen een aantal unieke producten ontwikkelen! Dat is exact wat ATI-partner HIS heeft gedaan. Ook hier geen nieuwe chipsets, maar wel een drietal kaarten die we bij geen enkele andere fabrikant tegen kwamen: een gecombineerde AGP / PCI-Express kaart, een low-profile kaart met HDMI én dual DVI en als laatste de eerste PCI-Express x1 videokaart.


Uniek: een Radeon X1600 Pro videokaart die zowel in een AGP als een PCI-Express slot geplaatst kan worden. HIS zegt vastbesloten te zijn dit product op de markt te brengen.


Deze unieke low-profile X1600 Pro kaart heeft HDMI met HDCP én dual DVI.


Deze HIS X1300 videokaart is de eerste PCI-Express x1 videokaart ter wereld.


Naast de nieuwe, unieke kaarten, toonde HIS nogmaals aan dat hun IceQ 3 koeler stukken beter werkt dan ATI's originele koeler.

Cooler Master

Cooler Master toonde een groot aantal producten die ook al tijdens CeBIT werden getoond, maar wist ons toch ook ter verrassen met een aantal nieuwe CPU-koelers en behuizingen. Daarnaast is Cooler Master op een beurs natuurlijk ook altijd dé plek om enkele bijzonder casemods te gaan bewonderen. Zo toonde men een wel erg sjiek uitgedoste Stacket 830.


Een erg coole casemod: deze Stacker 830 heeft ondermeer een iPod dock en een window bovenin voor een WD Raptor X.


Hier is een Western Digital Raptor X nu echt voor bedoeld.


De AquaGate DuoViva is een nieuwe alles-in-één waterkoelset voor twee videokaarten.


De Centurion 534 is een zeer stijlvolle nieuwe mid-range behuizing van Cooler Master.


Hier nog twee nieuwe behuizingen van Cooler Master die op z'n minst bijzonder zijn te noemen.


De Space Navi is Cooler Masters nieuwe high-end koeler en lijkt misschien nog wel het meest op twee Zalmans op elkaar.


Dit is een nieuwe koeler volgens het tower concept.


Deze Hyper Sphere werkt radiaal vanuit een hoek en heeft een draaibare fanduct.

Wordt vervolgd...

Morgen zullen we nog een aantal stands bezoeken tijdens de Computex beurs. Hou Hardware.Info dus ook morgen in de gaten!

0
*