Intel SSD 510 120GB/250GB review

24 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Marvell controller
 3. 3. SSD 310 reeks
 4. 4. Benchmarks
 5. 5. HDTune
 6. 6. HDTune - Random access
 7. 7. Atto Disk Benchmark
 8. 8. PCMark Vantage
 9. 9. Conclusie
 10. 3 besproken producten
 11. 24 reacties

Marvell controller

De controller die Intel voor de nieuwe generatie SSD's heeft uigekozen is de Marvell 88SS9174 en dat is een oude bekende. Crucial gebruikt deze chip al geruime tijd voor haar RealSSD C300 reeks, Corsair heeft hem gebruikt in de Performance 3 serie. Onder meer Plextor heeft ook nieuwe SSD's op basis van deze Marvell chip aangekondigd

Intel SSD 510 250GB

Door de keuze voor een Marvell chip breekt Intel met de 'traditie' van het gebruiken van eigen controllers. Of toch niet? In de wandelgangen hebben we meermaals vernomen dat de Intel-controller van de Postville SSD's ook (grotendeels) is gebaseerd op technologie van een derde partij, zij het met een Intel firmware. Dat is door Intel overigens nooit bevestigd. Hoe het ook zij, een eigen Intel firmware is er bij de nieuwe 510's opnieuw. Vandaar ook dat de SSD andere prestaties laten zien dan de genoemde C300's.

De belangrijkste eigenschap van de controller is natuurlijk de ondersteuning voor Serial ATA 600, waardoor de SSD in theorie een stuk sneller kan zijn dan de meeste bestaande exemplaren. Intel spreekt zelf nog conservatief over een maximumsnelheid van 470 MB/s, maar in onze test gaan we daar zelfs overheen. Verder spreekt Intel over maximaal 20.000 IOPS bij het lezen van willekeurige stukken data van 4 kB en 5.000 IOPS bij schrijven.

Vanzelfsprekend is de controller ook geheel geschikt voor TRIM. De controller wordt bijgestaand door DRAM cachegeheugen.

Advertentie

3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Intel 310 Series 80GB

Intel 310 Series 80GB

 • 80 GB
 • 200 MB/s
 • 70 MB/s
Niet verkrijgbaar
Intel SSD 510 120GB

Intel SSD 510 120GB

 • 120 GB
 • 450 MB/s
 • 300 MB/s
Niet verkrijgbaar
Intel SSD 510 250GB

Intel SSD 510 250GB

 • 250 GB
 • 450 MB/s
 • 300 MB/s
Niet verkrijgbaar
0

Hardware Info maakt gebruik van cookies

Hardware Info plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Hardware Info relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Hardware Info contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.

  janee

  Hardware Info genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Hardware Info gevolgd worden. Deze data wordt maximaal 2 weken bewaard. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.

  janee