Point of View Mobii Tegra 10.1" review

18 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Display
 5. 5. Menu's
 6. 6. Knoppen
 7. 7. Prestaties  
 8. 8. Android-benchmarks
 9. 9. Tegra 2-apparaten vergeleken
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 18 reacties

Conclusie

De Point of View Mobii 10.1" hinkt eigenlijk een beetje op twee gedachten. Aan de ene kant is er de razendsnelle Tegra 2-processor, maar aan de andere kant de 802.11g WiFi-module en het scherm waarvan de kijkhoek niet al te best is. Je moet echter goed in de gaten houden dat je deze tablet al voor minder dan 300 euro kunt kopen (de goedkoopste 3G-versie in onze prijsvergelijker is wel meer dan honderd euro duurder). Het is dan ook niet realistisch om alleen maar high-end componenten te verwachten op deze tablet, al had 802.11n-ondersteuning wat ons betreft wel gemogen.

Een groot nadeel van deze tablet is dat het gebruik maakt van Android 2.2 als besturingssysteem. Dit is uiteindelijk gewoon niet geschikt voor tablets, niet als het gaat om resolutie, maar ook niet als het gaat om algehele bediening. Op de Point of View functioneert het besturingssysteem alleraardigst, maar het is gewoon jammer dat je niet alle mogelijkheden van de tablet - zoals het grotere schermformaat - optimaal kunt benutten. Zolang Honeycomb (Android 3.0) er nog niet is, zal je het er als Android-liefhebber toch mee moeten doen - maar producten met Honeycomb kunnen nu echt elk moment gaan verschijnen.

Het is wel duidelijk dat een tablet die Android 2.2 als besturingssysteem heeft, het nooit zal halen bij een iPad. Met Android 3.0 (Honeycomb) zal hier vermoedelijk verandering in komen. We wachten dan ook vol spanning af tot we Honeycomb-tablets zoals de nieuwe Galaxy Tab 10.1 van Samsung en de EEE Pad Transformer van ASUS kunnen bespreken.

Point of View Mobii Tegra 10.1"


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Point of View Mobii Tegra 10.1"

Point of View Mobii Tegra 10.1"

 • Android
 • 10.1 inch
 • 1024x600
 • 0.5 GB
 • 0.5 GB
 • 730 gram
Niet verkrijgbaar
0
*