Point of View Mobii Tegra 10.1" review

18 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Display
 5. 5. Menu's
 6. 6. Knoppen
 7. 7. Prestaties  
 8. 8. Android-benchmarks
 9. 9. Tegra 2-apparaten vergeleken
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 18 reacties

Display

Het panel in de Point of View Mobii 10.1" maakt helaas geen gebruik van IPS-technologie, maar is een TN-paneel. De kijkhoeken zijn hierdoor behoorlijk krap, wat één van de grootste minpunten van deze tablet is. Als je het scherm bijvoorbeeld voor je op tafel hebt liggen, moet je er echt boven gaan hangen om alles goed te kunnen zien.

Point of View Mobii Tegra 10.1"
De kijkhoek van de Point of View is niet best.

Een ander punt met betrekking tot het beeldscherm is de resolutie. Het scherm van de Mobii mag dan weliswaar een resolutie hebben van 1024x600, Froyo ondersteunt standaard geen hogere resolutie dan 854x480 pixels. Het is wel mogelijk om Android 2.2 aan te passen voor niet-standaard ondersteunde resoluties, wat Point of View dan ook heeft gedaan. In samenwerking met het Android Compatibility Team kunnen fabrikanten het besturingssysteem zo aanpassen dat de graphics opgeschaald worden. Het is niet helemaal duidelijk welke formaten hiervoor in aanmerking komen.

Bij gebruik van Froyo op tablets valt echt op dat het OS en de meeste apps ervoor ontworpen zijn voor gebruik op een smartphone en daardoor niet altijd het totale scherm van de tablet gebruiken. Ga je bijvoorbeeld naar het instellingenmenu, dan wordt dit weergegeven ter grootte van een smartphone; alleen het linker gedeelte van het scherm wordt gebruikt, de rest blijft zo goed als leeg. De meegeleverde apps draaien fullscreen, waardoor het beperkte schermgebruik van de instellingenmenu's van Android nog meer opvalt.

Point of View Mobii Tegra 10.1"
Een smartphonescherm op tabletformaat.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Point of View Mobii Tegra 10.1"

Point of View Mobii Tegra 10.1"

 • Android
 • 10.1 inch
 • 1024x600
 • 0.5 GB
 • 0.5 GB
 • 730 gram
Niet verkrijgbaar
0
*