Point of View Mobii Tegra 10.1" review

17 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Display
 5. 5. Menu's
 6. 6. Knoppen
 7. 7. Prestaties  
 8. 8. Android-benchmarks
 9. 9. Tegra 2-apparaten vergeleken
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 17 reacties

Display

Het panel in de Point of View Mobii 10.1" maakt helaas geen gebruik van IPS-technologie, maar is een TN-paneel. De kijkhoeken zijn hierdoor behoorlijk krap, wat één van de grootste minpunten van deze tablet is. Als je het scherm bijvoorbeeld voor je op tafel hebt liggen, moet je er echt boven gaan hangen om alles goed te kunnen zien.

Point of View Mobii Tegra 10.1"
De kijkhoek van de Point of View is niet best.

Een ander punt met betrekking tot het beeldscherm is de resolutie. Het scherm van de Mobii mag dan weliswaar een resolutie hebben van 1024x600, Froyo ondersteunt standaard geen hogere resolutie dan 854x480 pixels. Het is wel mogelijk om Android 2.2 aan te passen voor niet-standaard ondersteunde resoluties, wat Point of View dan ook heeft gedaan. In samenwerking met het Android Compatibility Team kunnen fabrikanten het besturingssysteem zo aanpassen dat de graphics opgeschaald worden. Het is niet helemaal duidelijk welke formaten hiervoor in aanmerking komen.

Bij gebruik van Froyo op tablets valt echt op dat het OS en de meeste apps ervoor ontworpen zijn voor gebruik op een smartphone en daardoor niet altijd het totale scherm van de tablet gebruiken. Ga je bijvoorbeeld naar het instellingenmenu, dan wordt dit weergegeven ter grootte van een smartphone; alleen het linker gedeelte van het scherm wordt gebruikt, de rest blijft zo goed als leeg. De meegeleverde apps draaien fullscreen, waardoor het beperkte schermgebruik van de instellingenmenu's van Android nog meer opvalt.

Point of View Mobii Tegra 10.1"
Een smartphonescherm op tabletformaat.

Advertentie

1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Point of View Mobii Tegra 10.1"

Point of View Mobii Tegra 10.1"

 • Android
 • 10.1 inch
 • 1024x600
 • 0.5 GB
 • 0.5 GB
 • 730 gram
Niet verkrijgbaar
0

Hardware Info maakt gebruik van cookies

Hardware Info plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Hardware Info relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Hardware Info contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.

  janee

  Hardware Info genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Hardware Info gevolgd worden. Deze data wordt maximaal 2 weken bewaard. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.

  janee