Point of View Mobii Tegra 10.1" review

18 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Display
 5. 5. Menu's
 6. 6. Knoppen
 7. 7. Prestaties  
 8. 8. Android-benchmarks
 9. 9. Tegra 2-apparaten vergeleken
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 18 reacties

Prestaties  

Op de prestaties van deze tablet valt weinig aan te merken, zoals je kunt zien in de tabel op de volgende pagina. Dat is niet enorm verwonderlijk, gezien de processor die onder de motorkap ligt. Zoals eerder gezegd maakt de Point of View gebruik van de nVidia Tegra 2-SoC. We gaan binnenkort dieper in op deze processor, met een artikel waarin we alle ins en outs van deze processor uit de doeken te doen. Voor nu merken we op dat de processor onder meer bestaat uit twee ARM Cortex A9-kernen met een frequentie van 1 GHz (overklokbaar tot 1,5 GHz) en een ULP GeForce GPU met een frequentie van 330 MHz. Daarnaast kan de videoprocessor die op de SoC zit HD Flash 10.1-content weergeven. De video's en trailers op de Adobe Flash showcase-site worden prima weergegeven. 

Een minpuntje van die videoprocessor is dat deze niet met alle Full HD bestanden even goed overweg kan. Volgens de specificaties kan hij video in Full HD encoderen en decoderen. Voor het bekijken van content heb je daar op de tablet zelf natuurlijk niet veel aan, gezien de resolutie van 1024x600. Sluit je de tablet echter aan op een extern Full HD-scherm, dan zou je hier wel van moeten kunnen genieten. Als we het proberen met de mediaspeler RockPlayer voor processors met een ARMv7-chipset, wordt een MPEG 4 ASP-bestand inderdaad fraai weergegeven.

Een HD (720p)- of Full HD (1080p)-MKV met de AVC-videocodec wordt daarentegen zeer schokkerig weergegeven, ook als de hardwarematige versnelling aan staat. Dit terwijl deze codec toch echt goed af te spelen zou moeten zijn, als we de officiële informatie over de Tegra 2 moeten geloven. Het probleem hier is dat de twee MKV's die we probeerden af te spelen gebruikmaken van het (veelgebruikte) H.264 High profile en laat nu juist dat profiel niet door de Tegra 2-processor ondersteund zijn. Simpeler varianten van H.264 worden wel probleemloos afgespeeld. Een 1080p WMV-bestand dat gebruikmaakt van het eenvoudigere VC-1-formaat speelt de tablet wel probleemloos af. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden als je films op of via de tablet wilt gaan kijken.

Point of View Mobii Tegra 10.1"
Het profiel High van een AVC H264-videocodec levert problemen op voor de Tegra 2-processor.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Point of View Mobii Tegra 10.1"

Point of View Mobii Tegra 10.1"

 • Android
 • 10.1 inch
 • 1024x600
 • 0.5 GB
 • 0.5 GB
 • 730 gram
Niet verkrijgbaar
0
*