Samsung Galaxy Tab 10.1 review

16 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen en scherm
 3. 3. Camera
 4. 4. Onder de motorkap
 5. 5. Interface en toepassingen
 6. 6. Extra's
 7. 7. Screenshots interface
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Prestaties: CPU
 10. 10. Prestaties: GPU
 11. 11. Prestaties: Browser
 12. 12. Prestaties: Scherm
 13. 13. Prestaties: Accuduur
 14. 14. Conclusie
 15. 1 besproken product
 16. 16 reacties

Interface en toepassingen

Samsung heeft bij deze Galaxy Tab 10.1 behoorlijk haar best gedaan om het geheel er goed uit te laten zien, in tegenstelling tot bij de 10.1v, die er eenvoudigweg oersaai uitzag. Wat meteen opvalt is het grote aantal widgets op de verschillende startschermen. De meeste hiervan zijn er voor een bepaald doel. Zo is er eentje waarop je een agenda bij kunt houden, eentje waarin je alles van je 'Social Hub' in een oogopslag kunt zien en eentje waarmee het mogelijk is om aandelenkoersen te volgen. Op het centrale startscherm kun je zelf een foto weer laten geven en zie je wat voor weer het is en gaat worden. Een mail-widget ontbreekt uiteraard ook niet. Als laatste zijn er nog enkele widgets waarin je favorieten op kunt laten nemen. De widgets werken over het algemeen goed. We hadden alleen wat problemen met de Social Hub, maar dat lag vooral aan de applicatie zelf en niet zozeer aan de widget. Nadat we een Facebook-account hadden ingesteld, haalde de app eenmalig alle inhoud binnen, maar de boel updaten bleek een brug te ver voor de toepassing.

Over toepassingen gesproken, daarvan zitten er lekker veel op deze tablet. Ook op dit vlak is dit model dus een duidelijke verbetering ten opzichte van de Galaxy Tab 10.1v. Het zijn vaak ook nog eens nuttige en goede toepassingen. Deze tablet heeft een soort van snelmenu dat naar boven komt als je in het midden van de 'taakbalk' onderin op het pijltje omhoog drukt. De handigste toepassing die hier te vinden is, is het Taakbeheer. Deze taakbalk is in praktisch ieder scherm zichtbaar, dus je kunt te allen tijde het taakbeheer erbij roepen om te kijken welke applicaties er allemaal draaien en om er eventueel enkele af te sluiten.

Samsung Galaxy Tab 10.1 3G White

Daarnaast beschikt de Galaxy Tab 10.1 als een van de weinige tablets die we tot nu toe hebben getest over een bestandsbeheerprogramma. Ook Polaris Office ontbreekt niet. Daarnaast heeft Samsung ook de eigen Music Hub geïnstalleerd, waarmee je online muziek aan kunt schaffen. Samsung Apps staat er ook op, alleen moet je wel een SIM-kaart installeren voor je hiervan gebruik kunt maken. Alles bij elkaar kun je met deze tablet meteen van start, zonder dat je nog allerlei apps moet gaan downloaden van de Market. Er zit standaard zelfs een foto-editor op. De enige uitzondering is Flash. Dit moet je zelf even downloaden en installeren.

Samsung Galaxy Tab 10.1 3G White
Online muziek aanschaffen kan via de Music Hub

De video player die op dit apparaat zit is beter dan die we tot nu toe op de andere tablets zijn tegengekomen. Waar veel andere tablets niet verder kwamen dan het MPEG-4-bestand in onze test, speelde deze speler ook een AVI-container met DivX-codec en een WMV-container met VC-1-codec moeiteloos af. Vreemd genoeg bleek een MPEG-2-bestand de speler te machtig. Dat de speler ons 1080p MKV-bestand met H264-codec in profiel High niet afspeelde kwam uiteraard niet als een verrassing, al is het wel duidelijk dat hij dit bestand wel herkend. Je ziet namelijk wel een frame uit het bestand als voorbeeld. Al bij al zijn we bijzonder te spreken over de out-of-the-box playback-functionaliteit van deze tablet. 

Samsung Galaxy Tab 10.1 3G White
De 1080p MKV met profiel High wordt wel herkend (Edge of Darkness), maar kan niet worden afgespeeld


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Samsung Galaxy Tab 10.1 3G White

Samsung Galaxy Tab 10.1 3G White

 • Android
 • 10.1 inch
 • 1280x800
 • 16 GB
 • 1 GB
 • 567 gram
Niet verkrijgbaar
0