Fractal Design Array R2 Mini-ITX review

6 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. In-/Exterieur
  3. 3. Koeling
  4. 4. Geluid
  5. 5. Specificaties
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 6 reacties

In-/Exterieur

Zoals gezegd is de kast gegoten uit zwart geborsteld aluminium. Dit oogt vrij dun maar voelt desondanks vrij stevig aan. Aan de zijkant van de behuizing vinden we ventilatieroosters die de koeling bevorderen. De achterkant van de behuizing is ongewijzigd, op één punt na. De Array R2 heeft er een PCI-slot bijgekregen zodat er meer ruimte is voor uitbreidingskaarten. Voor een dual-slot videokaart zal het niet bedoeld zijn, maar bij de R2 is nu ruimte voor bijvoorbeeld een geluidskaart én een TV-tuner.

Als we het aluminium bovenpaneel verwijderen zien we een nieuwe toevoeging. Fractal Design heeft namelijk een dun laagje dempend materiaal geplaatst boven de harde schijven. Dit is wat ons betreft een erg nuttige toevoeging, want met zes harde schijven in een kleine kast is er al snel een aardige geluidsproductie. Gelukkig biedt Fractal Design de mogelijkheid de harde schijven te installeren met rubbertjes, wat de resonantie moet beperken.

Fractal Design Array R2 300W

De meegeleverde voeding is klein van stuk en kan 300 watt leveren. De voeding beschikt over zeven SATA kabels, één molex kabel en in tegenstelling tot zijn voorganger gelukkig ook over één 4-pin aansluiting om het moederbord van stroom te voorzien. De voeding kan over de 3,3V- en 5V-lijn maximaal 125 watt leveren. Aangezien deze voltages veelal gebruikt worden door harde schijven is dit ruim voldoende. Over de 12V-lijn kan de voeding 215 watt leveren. De voeding beschikt over een temperatuurgestuurde ventilator die, als de belasting hoog wordt, een tandje bijzet.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Fractal Design Array R2 300W

Fractal Design Array R2 300W

  • 1 fans
  • 300 W
Niet verkrijgbaar
0