Yarvik TAB310 8 inch review

18 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en scherm
 3. 3. Aansluitingen
 4. 4. Software en gebruiksgemak
 5. 5. Bestandsondersteuning
 6. 6. Screenshots interface
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Prestaties: CPU
 9. 9. Prestaties: GPU
 10. 10. Prestaties: Browser
 11. 11. Prestaties: Scherm
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 18 reacties

Software en gebruiksgemak

De Yarvik TAB310 is niet zo compleet op softwaregebied als veel van de duurdere tablets die we eerder getest hebben. Er zit bijvoorbeeld geen tekstverwerker op en ook enkele specifieke Google-apps ontbreken, zoals een Gmail-app en een app voor de Android Market. Je kunt je Gmail-account natuurlijk wel gewoon toevoegen aan de standaard mail-app van de tablet. De Android Market is echter een ander verhaal. Als we proberen om Angry Birds vanuit de Market te installeren, dan zien we de instructie om met een ander device te proberen om het spel te installeren. De Yarvik valt kennelijk niet in de smaak bij de Market. Gelukkig kun je op een Android-tablet ook apps van een andere locatie downloaden en installeren (zonder te jailbreaken, wat bij een iPad vereist zou zijn), dus we gaan gewoon via Google op zoek naar het spelletje. We vinden het uiteindelijk en dan blijkt het spel prima te installeren en ook prima te spelen. Het spel gaat vloeiend, al hapert het muziekje tussen de levels door wel zo nu en dan. Een probleem van het resistieve scherm is wel dat uitzoomen voor zover wij konden zien niet mogelijk is, wat het spel tot een hit and hope-spelletje maakt als je niet goed oplet. 

De Yarvik heeft standaard dan weer wel een goede file manager, iets wat we op veel andere tablets tot nu toe moesten missen, al lijkt dat wel steeds beter te worden. Het typische van het bestandsbeheerprogramma is dat je hier plotseling moet gaan 'dubbelklikken' (of eigenlijk dubbeltikken), net alsof je in Windows bezig bent. Dit is op zich niet erg, maar valt wel op als je bedenkt dat je de tablet voor de rest niet op deze manier bedient.

Yarvik TAB310

Navigeren door de interface van de tablet gaat met de processor die in deze tablet zit, de TMIC IMAPX210 (800 MHz volgens de specificaties), niet extreem snel, maar is nog goed te doen. Het grootste probleem van deze tablet is de browser, waarmee internetten niet bepaald een pretje is. Het laden van de homepage van Hardware.Info duurt ongeveer 15 seconden en ook andere sites laadt de tablet erg traag. Zoals we in de benchmarks zullen zien, is de processor die in dit apparaat zit op zijn zachtst gezegd niet zo heel krachtig. Daarnaast kregen we bij het testen van dit apparaat het idee dat de draadloze kaart die in deze tablet zit niet heel erg goed is. De verbinding viel regelmatig weg en al op een meter of vier van de router was er sprake van signaalverlies. Aan de andere kant, internetten via de bekabelde aansluiting ging niet sneller, dus de invloed hiervan moeten we ook niet overschatten.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Yarvik TAB310

Yarvik TAB310

 • Android
 • 8 inch
 • 800x600
 • 4 GB
 • 0.25 GB
 • 545 gram
Niet verkrijgbaar
0
*