Acer Iconia Tab A100 review

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Een kleintje tablet
 2. 2. 7-inch tablet?
 3. 3. Uiterlijk
 4. 4. Scherm en aansluitingen
 5. 5. In gebruik
 6. 6. A100 vs. Flyer
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Screenshots
 9. 9. Android-versies
 10. 10. Prestaties: CPU
 11. 11. Prestaties: GPU
 12. 12. Prestaties: Browser
 13. 13. Prestaties: Scherm
 14. 14. Prestaties: Accuduur
 15. 15. Conclusie
 16. 1 besproken product
 17. 8 reacties

7-inch tablet?

Het is uiteraard wel de vraag waarom je een tablet van 7 inch zou kopen als er ook varianten zijn met een diameter van 10 inch. Ga je vooral voor een apparaat waarmee je onderweg even snel wat op internet op kunt zoeken, je mail bekijkt en beantwoordt en er zo nu en dan een filmpje op kijkt, dan is een tablet van 7 inch, die je in een beetje fatsoenlijke binnenzak kwijt kunt, helemaal geen gek idee. Je hebt dan een fraaie kruising tussen mobiliteit en entertainment/productiviteit. Voor een 10-inch tablet zal je altijd een tasje of iets dergelijks mee moeten nemen, terwijl dat bij dit type tablet niet het geval is. De 7 inch van een kleine tablet biedt dan weer wel net wat meer comfort en kijkgenot dan de 4 inch van een smartphone. Als je een 7-inch zou willen verkopen, dan zou je kunnen stellen dat dit type tablet het beste van twee werelden biedt.

Zit je niet in die tak van sport en probeer je dus niet per se iets te verkopen, dan weet je dat er helemaal niet zoiets bestaat als het beste van twee werelden. Een groter scherm blijft altijd prettiger om naar films te kijken dan een kleiner scherm (mits aan enkele voorwaarden voldaan wordt uiteraard, bijvoorbeeld resolutie) en een kleiner apparaat zal altijd mobieler zijn. Zodra die twee elkaar ergens ontmoeten, is er sprake van een compromis, zo simpel is het.

Acer Iconia Tab A100

Maar goed, dat betekent niet dat het ene formaat inherent beter is dan het andere. Het gaat er maar net om wat je er mee wilt gaan doen. Wil je vooral een handzaam apparaatje waarmee je op een fatsoenlijk scherm een mailtje kunt lezen, dan heb je helemaal geen tablet van 10 inch nodig. Sterker nog, dan zit zo'n groot ding alleen maar in de weg. 7-inch tablets kun je heel erg makkelijk en comfortabel in portretmodus in je handpalm houden, dus als je gewoon iets wilt lezen, hoef je het apparaat niet wankel op je hand te leggen of met een hand aan de rand vast te pakken, maar kun je de randen van de tablet helemaal omvatten met je hand.

Daarbij kun je op een tablet van 7-inch het virtuele toetsenbord in zijn geheel bereiken met de duimen van beide handen. Zeker als je toch niet gewend bent om met tien vingers te typen, werkt dit prettiger dan op een 10-inch tablet, waarbij je toch vaak zit te pielen met een hand voor het hele toetsenbord, terwijl je met de andere hand het apparaat moet vasthouden. Leg je de tablet neer, dan biedt het grotere virtuele toetsenbord van een 10-inch tablet uiteraard weer duidelijke voordelen ten opzichte van die van een 7-inch model. Zo heeft elk formaat zijn eigen voor- en nadelen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Acer Iconia Tab A100

Acer Iconia Tab A100

 • Android
 • 7 inch
 • 1024x600
 • 8 GB
 • 0.5 GB
 • 399 gram
Niet verkrijgbaar
0