XFX Warpad muismat review

13 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De Warpad in het strijdveld
  3. 3. Conclusie
  4. 4. Besproken producten
  5. 5. Reacties

Inleiding

XFX introduceerde onlangs de grote Warpad muismat. Het klemmechanisme geeft hem in theorie een voorsprong op de concurrentie, omdat hiermee het wegschuiven tot het verleden moet gaan behoren. Daarnaast biedt de Warpad een zachte ondergrond voor de polsen.

XFX WarPad
XFX Warpad muismat

De klem wordt aan het bureau bevestigd en bevindt zich aan de voorzijde van de muismat. Deze is gemaakt van plastic en heeft een comfortabele aflopende vorm voor de onderarm. De complete mat is bedekt met stof en de onderlaag is voorzien van 7 millimeter dik rubber, waardoor deze voor de polsen lekker zacht aanvoelt. De onderzijde is extra stroef om het verschuiven nog meer tegen te gaan. Voor transport is de Warpad makkelijk rondom de klem te rollen en past prima in een rugtas. De opgerolde afmetingen zijn; 35x14x6 centimeter. Het oppervlak is voorzien van een fijne structuur, waardoor alle moderne muizen de computer van nauwkeurige X&Y coördinaten moeten kunnen voorzien.

XFX WarPad
De muismat is opgerold makkelijk mee te nemen

De Warpad in het strijdveld

De stevige klem is gemaakt van plastic en is geschikt voor een bureaublad met een dikte van vijf centimeter. Dit is al een redelijk formaat, wat zelfs nog uit te rekken is tot zes centimeter. Bij het losmaken moet je echter wel goed op je vingers letten, want als je ertussen komt is het behoorlijk schrikken!  Sommige bureaus hebben een extra rand aan de onderkant van het tafelblad. Deze kan het beste minimaal vijf centimeter naar binnen zitten of zich helemaal aan de rand van het bureau bevinden om de klem genoeg ruimte te geven. De maximum dikte blijft uiteraard 5-6 centimeter. Als dit niet het geval is, dan heb je grote kans dat de klem makkelijk loskomt.

XFX WarPad
De klem

De muismat blijft zoals de fabrikant belooft prima op zijn plek liggen door de klem en de stroeve onderkant. Daarnaast is het oppervlak van een prima formaat voor zowel kleine als grote zwiepende bewegingen met de muis. Omdat de muismat zich altijd aan de rand van het bureaublad bevindt, is hij extra lang gemaakt, zodat de muis in de hoogte genoeg ruimte heeft. In vergelijking met andere grotere muismatten mist dit model echter wel gemiddeld tien centimeter in de breedte, die 35 centimeter meet.

XFX WarPad

Het oppervlak van deze muismat gaf geen problemen met de infrarood en laser sensors in onze Logitech G500 en CM Storm Spawn. Het oppervlak glijdt ook prima. Wij maten wel een iets hogere lift-off distance van 1.8mm i.p.v. 1.7mm, met onze Logitech G500 gaming muis. Dit komt waarschijnlijk doordat de XFX Warpad net iets meer reflecteert dan onze Qpad Heaton muismat, waarmee we onze muizen testen.

Conclusie

De XFX Warpad is met het klemmechanisme duidelijk nieuw in zijn soort. Hij werkt prima met bureaus met een dikte van maximaal zes centimeter en blijft zeer goed liggen. Wel moet je er op letten dat je muis standaard niet meer dan 30 centimeter van de rand van je bureau ligt. Er bestaan ook bredere muismatten, maar zelfs voor degene die met grote bewegingen muist is er oppervlakte genoeg. Deze muismat kost gemiddeld 36 euro. Deze vrij wat hoge prijs ligt uiteraard voornamelijk aan het klikmechanisme. Als je muismat continu zijn eigen weg gaat, dan is het deze investering echter zeker waard.

XFX WarPad


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

XFX WarPad

XFX WarPad

  • Rubber en stof
  • Fijn
  • Oprolbaar
Niet verkrijgbaar
0
*