NZXT Phantom 410 review: opvallende verschijning

9 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern
 4. 4. Koeling & testopstelling
 5. 5. Testresultaten koeling 7 V
 6. 6. Testresultaten koeling 12 V
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Afbeeldingen
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 9 reacties

Uiterlijk

De NZXT Phantom 410 heeft net als zijn grotere, duurdere broer weinig rechte vlakken. Alleen de zijpanelen zijn als zodanig te kwalificeren. Aan de voor- en bovenkant zorgen speelse bollingen en lijnen voor een design dat beslist de aandacht trekt. De aparte vorm is mogelijk gemaakt door plastic panelen, die op een vrij standaard 'rechthoekige doos' bevestigd zijn. Vanaf opzij is dat goed te zien, van voren en van boven niet. Het gebruikte plastic is overigens behoorlijk degelijk, het voelt niet goedkoop aan.

Van opzij is ook te zien dat het linkerpaneel een venster bevat en een flink uitgevallen geperforeerd deel, waarachter desgewenst een fan kan worden geplaatst.

NZXT Phantom 410 White

Aansluitingen

De front-aansluitingen bevinden zich aan de bovenzijde en zijn prettig ruim bemeten. We treffen naast audio in en uit vier USB-poorten, waarvan twee van het 3.0-type. eSATA of firewire zijn niet voorhanden, maar wel is er een driestapsschakelaar die als fan-controller dient. Ook aan de bovenzijde treffen we de power- en reset-knoppen. Deze liggen naar onze smaak net te diep verzonken, maar per ongeluk indrukken wordt daardoor wel voorkomen.

NZXT Phantom 410 White

Aan de voorzijde bevindt zich een deurtje. Je moet het erg stevig en recht boven het bevestigingspunt indrukken, om dit te openen. Wil je het deurtje weer sluiten, dan dien je dit ook weer op deze manier te doen. Achter de deur treffen we drie 5,25" ruimtes, een bracket om een externe 3,5" drive in te bouwen ontbreekt - maar is anno 2011 ook eigenlijk zelden noodzakelijk. Het afschermen van de drives achter een deurtje is een goed idee bij een witte kast. Optische stations met een wit frontje zien we zelden meer.

NZXT Phantom 410 White

Onder het deurtje is een groot metalen rooster geplaatst, waarachter een intake 14 cm ventilator zichtbaar is. Datzelfde zien we aan de bovenkant: een groot deel van het bovenpaneel is een metalen rooster, met een outtake fan zichtbaar eronder. Stoffilters zijn niet aanwezig. Het bovenpaneel kan eenvoudig verwijderd worden door twee schroeven los te draaien. Daar is wel een schroevendraaier voor nodig: de meeste schroeven in de Phantom 410 zijn duimschroeven, maar die twee net niet.

NZXT Phantom 410 White

NZXT Phantom 410 White


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
NZXT Phantom 410 White

NZXT Phantom 410 White

 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
0