XFX Radeon HD 7970 Double Dissipation review

43 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Dual dissipation koeler
 3. 3. Benchmarks
 4. 4. Benchmarks (vervolg)
 5. 5. Koeling en geluidsproductie
 6. 6. Stroomverbruik
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 43 reacties

Dual dissipation koeler

De speciale koeler maakt de XFX-kaart uniek. De dual dissipation koeler, zoals XFX hem zelf noemt, maakt gebruik van twee ventilators die op een flink koelblok blazen. We hebben het al vaker geschreven: twee ventilators is in de regel beter dan één, want je kunt dezelfde luchtverplaatsing bewerkstelligen met minder geluidsproductie. Sowieso zijn de standaard top-down ventilators zoals XFX deze gebruikt efficiënter dan de radiale ventilator van de referentiekaart. Er is echter één nadeel: de standaard koeler blaast alle warmte linea recta je kast uit. Met deze XFX-kaart wordt de hitte van de GPU juist grotendeels de kast ingeblazen. Een goede airflow in je behuizing is dus een must.

XFX Radeon HD 7970 Double Dissipation Edition

Het koelblok is bijzonder, want aan de onderkant daarvan vinden we een hydrocell, wat zich het best laat omschrijven als een platgeslagen koperen heatpipe over de gehele breedte van de videokaart. Deze zorgt ervoor dat de warmte van de GPU goed verdeeld wordt over het complete oppervlak van de koeler.

Dat de koeler van XFX zijn werk goed doet, zien we verderop in dit artikel: voornamelijk qua geluidsproductie is er een flink verschil met de standaard koeler.

Looks zijn weliswaar niet zo belangrijk als de efficiënte werking van de koeler, maar qua looks scoort XFX punten bij ons. De combinatie van geborsteld aluminium met zilveren randen rond de koeler ziet er super gelikt uit. Mooi is ook de roodkleurige metalen strip aan de zijkant van de videokaart: als je in je PC kijkt zie je zo direct wat voor heerlijk snelle kaart je aan boord hebt.

XFX Radeon HD 7970 Double Dissipation Edition


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award XFX Radeon HD 7970 Double Dissipation Edition

XFX Radeon HD 7970 Double Dissipation Edition

 • AMD Radeon HD 7970
 • 3072 MB
Niet verkrijgbaar
0
*