König Power Line IP Camera System review: beveiliging via powerline

3 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Geen netwerkaansluiting?
 3. 3. Alles via het stroomnet
 4. 4. VGA
 5. 5. Beeldkwaliteit
 6. 6. Functionaliteit
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Conclusie
 9. 2 besproken producten
 10. 3 reacties

Inleiding

Als je graag wilt weten waar je hond mee bezig is als je niet thuis bent, of gewoon al je waardevolle spulletjes in de gaten wilt houden terwijl je zelf elders bent, dan is een IP-camera het overwegen waard. Afhankelijk van je wensen kun je dan eigenlijk net zo veel uitgeven als je wilt. Er zijn al exemplaren te koop vanaf een paar tientjes, maar je kunt ook gerust meerdere duizenden euro's uitgeven aan een dergelijk apparaat. Het ligt er maar net aan wat je wensen zijn. De beeldkwaliteit van duurdere camera's is over het algemeen een stuk beter dan die van goedkopere exemplaren en ook de functionaliteit is vaak een stuk uitgebreider.

Het Power Line IP Camera System van König (ook bekend onder de naam SEC-CAMIP40) valt met een gemiddelde prijs van ongeveer 200 euro niet in de categorie 'goedkoop', maar is nu ook weer niet schreeuwend duur. Het is echter zeer zeker een interessant product, aangezien de camera niet zoals vrijwel alle andere IP-camera's via een ethernetkabel op het netwerk aangesloten wordt, maar via de powerline-technologie. Het is vanwege de ingebouwde powerline-adapter zeker geen kleine camera, dus hij zal wel behoorlijk opvallen.

Wat betreft montage biedt König je meerdere mogelijkheden. Je kunt het apparaat neerzetten op zijn voet, met voet en al aan een wand of plafond monteren, of de camera loshalen van de voet en in een fitting (E27) draaien, waarover later meer.

König Power Line IP Camera System


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
König Extra camera for SEC-CAMIP40

König Extra camera for SEC-CAMIP40

 • 640x480
 • Infrarood LEDs
Niet verkrijgbaar
König Power Line IP Camera System

König Power Line IP Camera System

 • 640x480
 • Infrarood LEDs
Niet verkrijgbaar
0