D-Link DIR-645 review: interessante single-band router

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Waterkoker, koffiemolen...
 3. 3. SmartBeam
 4. 4. Mogelijkheden
 5. 5. Screenshots interface
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Testmethode
 8. 8. Prestaties: bekabeld
 9. 9. Prestaties: 2,4 GHz
 10. 10. Prestaties: meerdere clients tegelijkertijd
 11. 11. Stroomverbruik
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 10 reacties

Waterkoker, koffiemolen...

Op de redactie van Hardware.Info zien we behoorlijk wat apparatuur voorbijkomen, ook heel wat routers. Sommige daarvan zien er wat apart uit qua vormgeving. De D-Link DIR-645 spant echter de kroon als het op buitenissige vormgeving aankomt. Toen we de router de eerste keer uit de verpakking haalden, gingen we meteen op zoek naar het knopje dat je in moet drukken om deze waterkoker aan te zetten. Het moge duidelijk zijn, de router ziet er op zijn zachtst gezegd niet helemaal standaard uit.

Een staande router is op zich niet zo vreemd, daar komen er zoveel van langs, maar dat zijn allemaal platte doosjes die op een kant staan. De DIR-645 is echter cilindervormig. D-Link moet een goede reden gehad hebben om dit zo te doen, want deze vorm is nu niet meteen de efficiëntste die je kunt bedenken, zeker niet als je bedenkt dat veel mensen het apparaat uit het zicht willen zetten. Een plat kastje is dan toch iets beter weg te zetten dan een cilinder. Als we de behuizing na het testen openmaken, wordt echter duidelijk waarom D-Link voor deze vorm gekozen heeft. De fysieke interne antennes zijn namelijk zo in de behuizing geplaatst dat ze in een rondje staan. Uiteraard staat het bordje er ook verticaal in, maar dat is niet de reden geweest voor de vorm.

D-Link DIR-645 Wireless N Home Router

We zien zes antennes in de behuizing zitten. Drie daarvan zijn verticaal georiënteerd en drie horizontaal. Daarnaast staan ze ook nog eens allemaal onder een hoek van elkaar. Bij veel andere routers zie je vaak dat de antennes min of meer willekeurig zijn gepositioneerd. De plaatsing van de antennes in de DIR-645 zorgt ervoor dat er in alle denkbare richtingen signalen uitgezonden kunnen worden en uiteraard ook signalen ontvangen kunnen worden. Een dergelijke opstelling is in een standaardbehuizing eigenlijk niet mogelijk.

D-Link DIR-645 Wireless N Home Router


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award D-Link DIR-645 Wireless N Home Router

D-Link DIR-645 Wireless N Home Router

 • 802.11n (Wi-Fi 4)
Niet verkrijgbaar
0