OCZ Vertex 4 256GB/512GB review

46 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Vertex 4
 3. 3. Benchmarks
 4. 4. Atto Disk Benchmark
 5. 5. AS SSD (oncomprimeerbare data)
 6. 6. PCMark Vantage
 7. 7. PCMark7
 8. 8. PCMark7 (vervolg)
 9. 9. Iometer
 10. 10. Conclusie
 11. 2 besproken producten
 12. 46 reacties

Conclusie

Met de introductie van de Vertex 4 is OCZ begonnen met het afsluiten van haar SandForce-periode. Uiteraard zullen de Vertex 3 en Agility 3 series niet direct stopgezet worden, maar het is wel duidelijk dat de Vertex 4, Octane en Petrol SSD's nu alle focus krijgen. Dat is ook niet verwonderlijk, want Indilinx is tegenwoordig onderdeel van OCZ en je verkoopt natuurlijk liever je eigen producten dan die van een ander.

Het is opvallend hoeveel sneller de Vertex 4 is dan de Octane, de SSD met een Everest controller van de eerste generatie die we niet al te lang geleden testten. Of het nu primair hardware- of software-optimalisaties zijn laten we maar even in het midden. Het is in beide gevallen knap om zo'n stap te maken in zo'n korte tijd.

Helaas vertroebelt de PCMark Vantage benchmark het beeld een beetje, want in het gros van de benchmarks is de Vertex 4 zeer snel, met zelfs in een aantal gevallen nieuwe records. De AS SSD en Iometer benchmarks tonen aan dat de Vertex 4 een echte strepentrekker is, zeker als het op schrijven aankomt. In PCMark 7, de benchmark die de realiteit het dichtst benaderd, blinkt de Vertex 4 niet uit, maar zet hij een score neer die vergelijkbaar is met andere moderne Serial ATA 600 SSD's. Het is een bekend fenomeen: bij dagelijks gebruik is er eigenlijk vrijwel geen verschil te merken tussen moderne SSD's.

Al met al zijn we behoorlijk enthousiast over de Vertex 4. Toegegeven, de Everest controller heeft zijn betrouwbaarheid nog niet kunnen bewijzen, maar OCZ is er zich van bewust dat ze zich niet nogmaals Vertex 3-achtige problemen kan veroorloven en heeft ons laten weten dat de nieuwe Vertex 4's tot in den treure gevalideerd zijn. Dat men er vijf jaar garantie op wil geven, geeft in ieder geval wel aan dat men zelf het volle vertouwen heeft in het product. Wij durven de gok wel aan!


OCZ Vertex 4


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award OCZ Vertex 4 256GB

OCZ Vertex 4 256GB

 • 256 GB
 • 560 MB/s
 • 510 MB/s
Niet verkrijgbaar
OCZ Vertex 4 512GB

OCZ Vertex 4 512GB

 • 512 GB
 • 560 MB/s
 • 510 MB/s
Niet verkrijgbaar
0