Medion Erazer X81005 Gaming Toetsenbord op de testbank

23 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Niet helemaal verlicht
  3. 3. Mogelijkheden
  4. 4. Conclusie
  5. 5. Besproken producten
  6. 6. Reacties

Inleiding

Medion staat vooral bekend om de aanbiedingen bij de Aldi, maar boort een steeds bredere markt aan. Zo zijn hun producten online te koop in hun eigen webshop en bij online retailers zoals Coolblue. Randapparatuur behoort ook tot het assortiment. Wij ontvingen het Erazer X81005 toetsenbord voor gamers.

Zoals we vaker zien bij fabrikanten die randapparatuur als extra aanbieden, lijkt dit toetsenbord opvallend veel op een model van een andere fabrikant. In dit geval is het de Eclipse II van Saitek. De prijs van 39,95 Euro is hetzelfde als wat je voor het model van Saitek neer moet leggen.

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty
Medion Erazer X81005 Gaming toetsenbord

De X81005 is voorzien van verlichting onder de toetsen. Je hebt de keuze uit de kleuren blauw, rood en paars en het WASD-gedeelte is fraai vormgegeven met pijltjes. Ook kan een mediaspeler bediend worden en biedt de afneembare polssteun extra comfort. Deze is zelfs uitschuifbaar om ruimte te bieden aan grote handen.

Niet helemaal verlicht

Het ontwerp van de Erazer X81005 doet met zijn speciale rondingen aan de randen een beetje denken aan een buitenaards ruimteschip. Ook de verlichting aan de zijkant dat op het bureau schijnt helpt daaraan mee. De verlichting is ook verwerkt onder de toetsen, maar helaas werkt dit niet zoals wij gewend zijn. Alleen het woord Erazer in de spatiebalk en de belettering van de WASD-toetsen is verlicht. De andere toetsen blijven in het donker moeilijk af te lezen omdat de letteropdruk niet doorschijnend is. Alleen de randen zijn verlicht.

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty

In steeds meer toetsenborden voor gamers vinden we mechanische toetsen terug van fabrikant Cherry. Dat zijn dan ook vaak meteen toetsenborden van rond de honderd euro en dus niet voor iedereen weggelegd. De Erazer X81005 kost een stuk minder (39,95 Euro), maar dan moet je het wel doen zonder mechanische toetsen. Onder de toetsen vinden we dome-schakelaars die we veel zien in toetsenborden in deze prijsklasse. De toetsaanslag is echter vrij goed. De toetsen hebben een stevige maar soepele indruk en zijn daardoor fijn in gebruik en prima voor lange gamesessies. Ook de grote spatiebalk is niet makkelijk te missen. De sneltypers onder ons willen waarschijnlijk wel een wat snellere respons dan dit toetsenbord kan bieden.

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty
De verlichting aan de zijkant van het toetsenbord

Mogelijkheden

De verlichting is niet alleen in verschillende kleuren in te stellen, maar kan met een draaiknop ook lineair gedimd worden. Rechts bovenin het toetsenbord vinden we extra knoppen waarmee een mediaspeler bediend kan worden. Deze zijn redelijk klein uitgevoerd en zitten dicht op elkaar, waardoor ze niet al te makkelijk te bedienen zijn. Je kunt hier natuurlijk wel aan wennen, maar grotere knoppen hebben toch onze voorkeur. Ook hadden we liever een draaiknop voor het volume gezien in plaats van de twee knoppen die er nu op zitten. De blauwe leds bovenin het toetsenbord voor de gebruikelijke Caps, Num en Scroll Lock functies zijn goed zichtbaar.

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty
Knoppen voor de mediaspeler

De polssteun is niet alleen afneembaar, maar is ook nog in twee standen te verlengen om meer comfort te bieden voor grote handen. Bij ons bevalt dit zeer goed. Helemaal ingeschoven is het net niet helemaal goed voor de handen. Daarnaast kan het toetsenborden in twee standen schuin gezet worden en zorgt de goede antislip voor een stevige basis. Dit klavier zal dus niet snel verschuiven. Daarnaast is hij ook goed stijf, wat er samen met de aangename aanslag van de toetsen voor zorgt dat de Erazer X81005 een prima toetsenbord voor de gamer is die op zoek is naar comfort. 

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty
De uitschuifbare polssteun

Conclusie

Het Medion Erazer X81005 Gaming toetsenbord doet het verrassend goed qua aanslag en de extra mogelijkheden. Zeker de uitschuifbare polssteun is bijzonder. Hierdoor biedt dit toetsenbord ook comfort voor grote handen. Ook de verlichting is mooi, maar is helaas niet functioneel in het donker, omdat maar een klein deel van de toetsen met letteropdruk wordt verlicht. Ook zijn de mediatoetsen kleiner dan we gewend zijn en hadden wij de bediening van het volume liever uitgevoerd gezien met een draaiknop. Toch zullen de genoemde nadelen niet voor iedereen een probleem zijn. Medion zet met de Erazer X81005 een prima toetsenbord neer voor een alleszins redelijke prijs van 39,95 Euro.

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty

Medion Erazer X81005 Gaming Keyboard Qwerty

  • Toetsenbord
  • Qwerty
Niet verkrijgbaar
0
*