Corsair Carbide 300R: compacte windtunnel

31 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern
 4. 4. Intern (2) en koeling
 5. 5. Testprocedure
 6. 6. Testresultaten koeling 7 V
 7. 7. Testresultaten koeling 12V
 8. 8. Testresultaten geluidsproductie
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Foto's
 11. 11. 300R vs Three Hundred Two
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 31 reacties

Inleiding

De ideale behuizing voor een desktop-PC, zo mogen we wel stellen, bestaat niet. Daarvoor lopen wensen en eisen en gebruiksdoel te veel uiteen. Toch is er een gulden middenweg te omschrijven in de vorm van een behuizing die voldoende ruimte biedt, netjes is afgewerkt, niet te veel kost en toch goede koeling combineert met een redelijke geluidsproductie. Die behuizing vindt uiteindelijk zijn weg naar de bovenste regionen van de Hardware.Info User Systemen statistieken, om daar lange tijd niet meer uit te verdwijnen. Het zou best wel eens kunnen dat dit ook met de Corsair Carbide 300R gaat gebeuren.

De Corsair Carbide 300R behuizing heeft namelijk heel veel in zijn mars en is aanzienlijk vriendelijker geprijsd dan zijn grotere en duurdere familieleden, de 400R en 500R. We bespraken beide al eerder op Hardware.Info, de eerste in een vergelijkingstest en de tweede zowel op zichzelf als in een vergelijkingstest. Met name de 500R kon ons erg bekoren, maar de 300R vinden we eigenlijk nog fraaier. En dat voor een gemiddelde prijs van nog geen 70 euro.

Een goede, betaalbare kast maken is zo eenvoudig nog niet. We hebben al opgemerkt dat de ontwikkeling van behuzingen bepaald niet stilstaat, ondanks het ogenschijnlijk statische karakter van de productgroep. Het blijven min of meer rechthoekige dozen, maar ze worden wel steeds vernuftiger. Kabelmanagement, afwerking, aansluitingen, koeling en geluidsproductie: een moderne kast doet het allemaal beter dan een van zelfs enkele jaren geleden - en vaak voor een lagere prijs.

Onlangs bespraken we een model van Antec, de Three Hundred Two, dat we zeer konden waarderen vanwege de combinatie van goede koelprestaties en functionaliteit met een prettige, lage prijs. Corsair levert met de Carbide 300R een zeer vergelijkbaar geprijsd model met op het eerste gezicht de nodige overeenkomsten. Sterker nog, je zou bijna denken dat de twee ontworpen zijn om met elkaar de strijd aan te gaan en verderop in deze bespreking zetten we ze dan ook even lijnrecht tegenover elkaar. Eerst beoordelen we echter de 300R op de eigen merites, want die zijn niet gering.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Corsair Carbide 300R

Corsair Carbide 300R

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
0
*