Point of View Protab 2 9,7" review: IPS-paneel voor weinig

17 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Paneel van de iPad 2
 3. 3. Allwinner A10
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Testresultaten: CPU
 6. 6. Testresultaten: GPU
 7. 7. Testresultaten: Browser
 8. 8. Testresultaten: Scherm en accuduur
 9. 9. Conclusie
 10. 1 besproken product
 11. 17 reacties

Paneel van de iPad 2

Voor we beginnen aan de eigenlijke review, moeten we toch eerst wat woorden besteden aan het scherm, dat uitstekende kijkhoeken combineert met een goede kleurweergave. De diameter van 9,7 inch en de resolutie van 1024x768 pixels doet bij de volgers van de ontwikkelingen in tabletland waarschijnlijk al wat belletjes rinkelen. Dat lijkt toch verdacht veel op het scherm van de iPad  en de iPad 2. We mogen er wel van uitgaan dat dit ook het geval is. Het is uiteraard ook niet toevallig dat tablets met dit scherm op de markt verschijnen, net nu Apple een nieuwe iPad heeft gelanceerd met een verbeterd scherm. Of het hier gaat om schermen die niet goed genoeg werden bevonden door Apple (dat een extreem hoge kwaliteit eist van de schermen), of dat het hier gaat om overcapaciteit waar ze anders niet vanaf komen, is niet duidelijk. Indirect helpt Apple nu dus mee om goedkope tablets aantrekkelijker te maken.

Point of View ProTab 2 9.7" 8GB
We hebben hier duidelijk te maken met een IPS-paneel.

Een verschil met de iPad is echter wel dat de capacitieve laag anders is. Dit is niet alleen duidelijk door het patroon dat vaagjes zichtbaar is op het scherm (dat uiteraard niet zichtbaar is op een iPad), maar ook aan de reactiesnelheid. Die is zeker niet slecht, maar ligt niet zo hoog als bij het scherm van een iPad.

Wat betreft uiterlijk heeft Point of View ook goed gekeken naar de iPad. De achterkant is namelijk gemaakt van aluminium (of een materiaal dat hier heel erg veel op lijkt). Over het algemeen ziet deze tablet er behoorlijk goed uit, al valt wel op dat de bezel aan de rechterzijde van het scherm (in landschapmodus) duidelijk breder is dan die aan de linkerkant. Dat ziet er toch wat vreemd uit. Verder valt te melden dat de behuizing lekker stevig is, al lijkt de manier waarop het scherm in de tablet is gelegd niet overdreven stevig te zijn.

Point of View ProTab 2 9.7" 8GB

Op het gebied van aansluitingen zit je wel goed bij de Point of View Protab2 9,7". We zien HDMI en mini USB. Die laatste is van de On The Go (OTG) variant, wat betekent dat je er met behulp van een adapterkabeltje een hostpoort van kunt maken. Dat kabeltje levert Point of View er netjes bij, evenals een setje dopjes om op de 3,5mm-poort aan te sluiten. Naast de oplaadadapter treffen we ook nog een USB-kabel aan om de tablet met een pc of laptop te kunnen verbinden. Als de 8GB ingebouwd flashgeheugen niet volstaan, kan je meer toevoegen met behulp van de microSD-kaartlezer.

Point of View ProTab 2 9.7" 8GB

Qua gewicht valt het allemaal goed mee bij de Protab2 9,7". Point of View heeft het met 620 gram lekker licht gehouden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Bronze Award Point of View ProTab 2 9.7" 8GB

Point of View ProTab 2 9.7" 8GB

 • Android
 • 9.7 inch
 • 1024x768
 • 8 GB
 • 1 GB
 • 620 gram
Niet verkrijgbaar
0
*