Matrox Millennium G400 MAX Test

3 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Hard- en Software
  3. 3. Dual-Head Functionaliteit
  4. 4. Environment Mapped Bump Mapping in Expendable
  5. 5. Benchmarks
  6. 6. Benchmarks (vervolg)
  7. 7. Conclusie
  8. 3 reacties

Environment Mapped Bump Mapping in Expendable

Het spel Expendable dat Matrox met de G400 MAX meelevert biedt, zoals al vermeld, enkele zeer mooie Environment Mapped Bump Mapping scènes. In de eerste G400 review heb ik het hele Environment Mapped Bump Mapping systeem al toegelicht en in de volgende screenshots kunnen we dan ook echt in werking zien.

In de verschillende scènes met water in Expendable worden de golven gecreëerd d.m.v. Environment Mapped Bump Mapping: dit zorgt voor een zeer realistisch effect. Als je het spel op deze manier in werking ziet ben je meteen overtuigd van de kwaliteiten van Environment Mapped Bump Mapping.

Onderstaande screenshot toont een van de scènes met water op de G400:

Uiteraard heb ik het spel ook op een TNT2 videokaart gedraaid en dezelfde scène opgezocht. Het is wel duidelijk dat de kwaliteit stukken minder is. Vergeet echter niet dat Expendable voor de G400 nog eens extra uitgebreid is: in principe zou de TNT2 kaart ook wel een wat mooier beeld moeten kunnen weergeven, maar natuurlijk nooit zo goed als de G400 (MAX) met Environment Mapped Bump Mapping. De TNT2 screenshot zien we hieronder.

Zoals te zien kan het Environment Mapped Bump Mapping systeem spellen stukken realistischer maken. Helaas zijn er wel maar erg weinig spellen die er ook echt gebruik van maken. Dit aangezien de G400 de enige videokaart is die het systeem ondersteunt. Op de website van Matrox (www.matrox.com) is echter altijd een lijst te vinden van games met Environment Mapped Bump Mapping.

0
*