ASUS Nexus 7 review: eerste tablet met Jelly Bean

23 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. 7 inch
 3. 3. Bedienen als een telefoon
 4. 4. Goede hardware
 5. 5. Scherm
 6. 6. Jelly Bean
 7. 7. Google Now
 8. 8. Voice Search
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Prestaties: CPU
 12. 12. Prestaties: GPU
 13. 13. Prestaties: Browser
 14. 14. Prestaties: Scherm en accuduur
 15. 15. Conclusie
 16. 1 besproken product
 17. 23 reacties

Goede hardware

Met de hardware die in de ASUS Nexus 7 zit, is niets mis, zeker niet als je bedenkt wat de verwachte prijs van het apparaat gaat worden. Zoals al is aangegeven zit er een IPS-paneel in deze tablet (waar we later nog op terugkomen) en heeft ASUS er dezelfde Tegra 3 SoC in gestopt die we ook in de ASUS Transformer Pad TF300 tegenkwamen, de T30L. Dit is met een maximale kloksnelheid van 1,3 GHz niet de snelste Tegra 3 die er bestaat, maar voldoet uitstekend.

Kijken we naar de behuizing, dan valt op dat de achterkant van hetzelfde materiaal is gemaakt als we bij de laatste tablets van Acer hebben gezien. Ook hier treffen we een stevige achterkant van plastic met kleine kuiltjes, die ervoor zorgen dat de tablet erg prettig in de hand ligt. Het gewicht van het geheel is zoals gezegd prettig laag gehouden. Met 337 gram ligt dat zo'n 250 gram onder dat van 10-inch tablets.

Ben je op zoek naar een tablet met veel aansluitingen, dan ben je bij de Nexus 7 aan het verkeerde adres. Meer dan een USB-aansluiting (die tevens dienst doet als oplaadconnector) en een hoofdtelefoonaansluiting zit er niet op. Je hebt dus niet de mogelijkheid om de opslagcapaciteit te vergroten middels microSD of de tablet via HDMI aan te sluiten op een monitor of TV. Vooral het ontbreken van dat laatste is wat vreemd, aangezien het nu niet mogelijk is om de volledige playback-functionaliteit van de Tegra 3 te gebruiken. Met deze SoC is het immers mogelijk om 1080p af te spelen, iets waar je nu op het 720p-paneel niet veel aan hebt. Je kunt het er natuurlijk nog altijd op afspelen, maar hebt er niets aan.

Asus Nexus 7 (2012) 16GB
De enige aansluitingen op de Nexus 7

De bestandsondersteuning van de Nexus 7 is prima geregeld. Behalve het bekende probleem met DTS-audiosporen en een probleem met een AAC-audiocodec in een van onze test-MKV's (dat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een te hoge bitrate), speelt de tablet vrijwel alles probleemloos af. Het is wel zaak om niet de standaard videospeler te gebruiken, want die speelt allerlei bestanden (WMV, DivX) in onze testsuite niet af. Daarnaast wil de muziekspeler WMA-bestanden niet afspelen. Dit heeft echter geen hardwarematige oorzaak, maar ligt aan de software. Andere spelers hebben namelijk geen enkele moeite met het afspelen van de bestanden.

Er zit overigens alleen maar een front-facing camera met 1,2 megapixel op deze tablet. Foto's maken, iets wat toch weer wat natuurlijker zou zijn met een tablet van 7 inch in plaats van eentje van 10 inch, is er dus niet bij.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Asus Nexus 7 (2012) 16GB

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

 • Android
 • 7 inch
 • 1280x800
 • 16 GB
 • 1 GB
 • 337 gram
Niet verkrijgbaar
0