ASUS Nexus 7 review: eerste tablet met Jelly Bean

23 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. 7 inch
 3. 3. Bedienen als een telefoon
 4. 4. Goede hardware
 5. 5. Scherm
 6. 6. Jelly Bean
 7. 7. Google Now
 8. 8. Voice Search
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Prestaties: CPU
 12. 12. Prestaties: GPU
 13. 13. Prestaties: Browser
 14. 14. Prestaties: Scherm en accuduur
 15. 15. Conclusie
 16. 1 besproken product
 17. 23 reacties

Jelly Bean

Waar het bij de ASUS Nexus 7 natuurlijk eigenlijk echt om gaat is de nieuwe versie van Android, Jelly Bean. De rest van de tablet is interessant, maar niet bijzonder onderscheidend. Het OS is dat echter wel. Google heeft er met Jelly Bean voor gezorgd dat het navigeren door de menu's en de verschillende schermen nog soepeler gaat dan bij de voorganger, Ice Cream Sandwich. Naar eigen zeggen heeft Google dit bewerkstelligd door de aanraakbediening prioriteit te geven. Zodra je met je vinger het scherm aanraakt, zorgt het OS ervoor dat de CPU alles doet wat nodig is om de bediening zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe deze manier van prioriteit geven aan de aanraakbediening zicht verhoudt tot die op de iPad, waar iets soortgelijks gebeurt, is niet duidelijk, maar het resultaat mag er zeker zijn. Het verschil tussen de verwerking van je input bij Jelly Bean en iOS ontloopt elkaar maar bijzonder weinig meer.

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

De soepelere bediening is echter niet het enige wat veranderd is. Er zit nu bijvoorbeeld ook een zogeheten 'predictive keyboard' in Android, te vergelijken met het populaire SwiftKey dat je als trial kunt downloaden uit de Google Play Store. Dit toetsenbord is zelflerend, wat inhoudt dat hij op basis van je invoer later suggesties aan kan dragen over wat het volgende woord moet zijn. Verder zijn er volgens Google verbeteringen doorgevoerd aan de NFC-functionaliteit, al hebben we dat niet kunnen testen. Ook de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden schijnt verbeterd te zijn, maar daar konden we niet bijzonder veel van terug vinden.

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

Kopieer je vaak widgets naar homescreens en stoor je je dan altijd aan de onmogelijkheid om dit goed op een scherm te krijgen, dan biedt Jelly Bean je een helpende hand. Als je de widget oppakt en ergens in het scherm neer wilt zetten, gaan de icoontjes van de apps die er al staan automatisch opzij. Haal je de widget daarna weer weg, dan blijft er overigens wel een gat over. Met andere woorden, de icoontjes gaan niet terug naar hun oude positie op dat moment.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Asus Nexus 7 (2012) 16GB

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

 • Android
 • 7 inch
 • 1280x800
 • 16 GB
 • 1 GB
 • 337 gram
Niet verkrijgbaar
0
*