ASUS Nexus 7 review: eerste tablet met Jelly Bean

23 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. 7 inch
 3. 3. Bedienen als een telefoon
 4. 4. Goede hardware
 5. 5. Scherm
 6. 6. Jelly Bean
 7. 7. Google Now
 8. 8. Voice Search
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Prestaties: CPU
 12. 12. Prestaties: GPU
 13. 13. Prestaties: Browser
 14. 14. Prestaties: Scherm en accuduur
 15. 15. Conclusie
 16. 1 besproken product
 17. 23 reacties

Google Now

De interessantste toevoeging die we op Jelly Bean aantreffen, is echter Google Now. Het lijkt erop alsof Google het zelflerende dat we eerder al tegenkwamen bij het nieuwe keyboard, heeft doorgetrokken naar de rest van de diensten. Now is een verzameling diensten die je het leven zo eenvoudig mogelijk moeten maken. De ASUS Nexus 7 leert bijvoorbeeld na verloop van tijd wat je huis is en waar je werkt, op basis van waar je vaak bent in de avond en overdag. Now geeft dan ook meteen aan hoe het zit met de verkeerssituatie tussen de twee plaatsen.

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

Verder kan Now je allerlei tips geven met betrekking tot bijvoorbeeld eetgelegenheden, vluchten en sportploegen. Heb je bijvoorbeeld regelmatig gezocht naar Ajax, dan moet je niet gek staan kijken als plotseling de uitslag van een oefenwedstrijd van die club op je scherm verschijnt. Deze manier van integratie van de diensten van Google en de levens van de gebruikers kan erg handig zijn. Aan de andere kant, het houdt in dat Google vrijwel alles bijhoudt wat je doet op je mobiele apparaat, iets waar niet iedereen van gediend zal zijn. Je kunt het uiteraard ook gewoon uitschakelen, dus als het al een Big Brother-gevoel opwekt, dan is het in ieder geval wel een zelfgekozen Big Brother gevoel.

Een probleem van Now op deze ASUS Nexus 7 is dat het maar beperkt zinvol is, aangezien het hier gaat om allerlei diensten die je het leven onderweg makkelijker moeten maken. Deze tablet beschikt echter niet over een 3G-module, wat dus betekent dat je afhankelijk bent van de Wi-Fi-verbinding voor het ontvangen van de handige informatie van Now. Op een smartphone zoals de Samsung Galaxy Nexus zal deze functionaliteit zinvoller zijn.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Asus Nexus 7 (2012) 16GB

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

 • Android
 • 7 inch
 • 1280x800
 • 16 GB
 • 1 GB
 • 337 gram
Niet verkrijgbaar
0
*