ASUS Nexus 7 review: eerste tablet met Jelly Bean

23 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. 7 inch
 3. 3. Bedienen als een telefoon
 4. 4. Goede hardware
 5. 5. Scherm
 6. 6. Jelly Bean
 7. 7. Google Now
 8. 8. Voice Search
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Prestaties: CPU
 12. 12. Prestaties: GPU
 13. 13. Prestaties: Browser
 14. 14. Prestaties: Scherm en accuduur
 15. 15. Conclusie
 16. 1 besproken product
 17. 23 reacties

Voice Search

Jelly Bean brengt ook een vernieuwde versie van Voice Search, iets wat je wat oneerbiedig zou kunnen zien als het antwoord van Android op Siri van iOS. Deze dienst werkt nadat je de taal op Nederlands hebt gezet uitstekend. Je moet uiteraard duidelijk articuleren om jezelf goed verstaanbaar te maken, maar dan verstaat Voice Search je praktisch foutloos. Vergeleken met de Voice Search in Android 4.0 biedt het meer functionaliteit, want je ziet meteen de resultaten van je zoekopdracht en krijgt niet alleen een lijstje met suggesties.

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

Je moet uiteraard wel even nadenken over hoe je je uitdrukt. Een vraag zoals 'Wat voor weer wordt het morgen?' is een makkie voor de software, maar als je de vraag wat anders stelt, bijvoorbeeld door te vragen 'Moet ik morgen een paraplu meenemen?', dan krijg je uiteraard wel allerlei hits waar de afzonderlijke woorden in zitten, maar geen weersvoorspelling. Op zich is dat niet zo heel vreemd, want dat zou een niveau van semantisch parsen vereisen dat het simpelweg herkennen van woorden ver overstijgt. De conversiefunctie van Google werkt daarentegen prima. Als je het commando '100 dollar in euro's' geeft, zie je het resultaat van de conversie op de gebruikelijke manier bovenaan de pagina staan.

Een laatste toevoeging aan Jelly Bean is dat je nu niet meer de Android-browser als standaardbrowser hebt, maar de mobiele versie van Chrome. Dat zal voor wie Chrome ook op andere apparaten gebruikt een prettige aanvulling zijn en is naar wij verwachten ook niet onwelkom bij ontwikkelaars. Het browsen (en dan met name het scrollen) zelf gaat soms nog wat houterig, zeker bij de wat zwaardere websites. Er moet dus kennelijk nog wel een beetje doorontwikkeld worden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Asus Nexus 7 (2012) 16GB

Asus Nexus 7 (2012) 16GB

 • Android
 • 7 inch
 • 1280x800
 • 16 GB
 • 1 GB
 • 337 gram
Niet verkrijgbaar
0
*