Corsair AX1200i 1200W review: een nieuwe benchmark

20 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Corsair Link
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Hoe test Hardware.Info voedingen?
 5. 5. Kabels en connectors
 6. 6. Efficiëntie
 7. 7. Verbruik zonder belasting
 8. 8. Voltages
 9. 9. Ripple
 10. 10. Geluidsproductie
 11. 11. Conclusie
 12. 1 besproken product
 13. 20 reacties

Corsair Link

Bijzonder aan de Corsair AX1200i is het feit dat deze voeding gekoppeld kan worden aan het Corsair Link systeem. Via een bijgeleverde module kun je de Corsair AX1200i aansluiten op een interne USB 2.0 poort van je moederbord. Via de Corsair Link software kun je dan vervolgens allerhande eigenschappen van de voeding uitlezen: het voltage op alle rails, het stroomverbruik van alle kabels, het totale verbruik, de efficiëntie, de temperatuur, de draaisnelheid van de ventilator, en zo verder.

Onder meer diezelfde draaisnelheid kan ook vanuit de software bijgestuurd worden. Wie wil, kan zelf profielen aanmaken voor de ventilator van de voeding, gebaseerd op temperaturen van de voeding, de processor, de videokaart, etc. Wie ook een Corsair waterkoelingset en/of geschikte Corsair Dominator geheugenmodules heeft, kan zo'n beetje alles binnen z'n behuizing in de gaten houden met de software. Opvallend is wel dat de stroomverbruik- en efficiëntiemetingen van de Corsair Link software bij lage belastingen niet altijd even accuraat zijn, iets waar Corsair overigens zelf ook eerlijk voor waarschuwt. 

De software biedt de mogelijkheid om het totale maximale amperage indien gewenst op één of meer stekkers beschikbaar te stellen. Ideaal voor extreme overklokkers die hun CPU en/of GPU's opvoeren tot zeer hoge klokfrequenties met ditto stroomverbruik.

Onderstaande screenshots (klik voor een vergroting) geven een duidelijk beeld van wat je allemaal met de Corsair Link software kunt doen.

Corsair AX1200i
De module om de voeding intern via USB te verbinden 

Een andere bijzondere functie is de self test knop achterop. Door deze in te drukken controleert de voeding z'n eigen werking door ondermeer de hoogte van alle uitgangsvoltages te meten.

De prijs is even slikken: gemiddeld kost de Corsair AX1200i 321 euro. De prijs is echter in lijn met andere 80 Plus Platinum voedingen: zo betaal je voor de Enermax Platimax 1200W ook gemiddeld 332 euro en Zalman vraag gemiddeld 301 euro voor haar Platinum 1250W voeding. Wat niet onvermeld mag blijven: Corsair biedt 7 jaar garantie op deze voeding.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Corsair AX1200i

Corsair AX1200i

 • 1200 W
 • 93 %
 • 80 Plus Platinum
 • Modulair
 • ATX
Niet verkrijgbaar
0