Roccat Alumic mousepad: muizen op aluminium

10 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Dubbelzijdig 
  3. 3. Prestaties en conclusie
  4. 4. Besproken producten
  5. 5. Reacties

Inleiding

Smaken verschillen, om maar eens met een algemeenheid te beginnen. Dat geldt natuurlijk ook voor de ondergrond waarop we muizen. Als je van een harde ondergrond houdt, dan zijn er natuurlijk glazen 'muismatten'. Je kunt echter ook voor de Roccat Alumic gaan, die van aluminium is gemaakt.

Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad

Niet iedereen houdt van dezelfde ondergrond tijdens het muizen. Er zijn mensen die hier graag een klein zacht matje voor gebruiken, maar er zijn er ook die het liever wat groter aanpakken. Een grotere muismat kan dan weer handig zijn als je meerdere schermen moet doorkruisen tijdens het gamen en je geen zin hebt om telkens je muis op te tillen. Daarnaast zijn er mensen die het prettig vinden als de ondergrond zo hard mogelijk is. Hiervoor kun je uiteraard de tafel of het bureau gebruiken waar je set-up staat, maar dat is voor veel gamers toch niet nauwkeurig genoeg. Een goede oplossing hiervoor zijn glazen muispads. Roccat biedt met de Alumic ook een aluminium alternatief voor deze gebruikers. Het is met een gemiddelde prijs van ongeveer 40 euro een behoorlijke investering, maar het is dan ook best een speciaal product.

Dubbelzijdig 

Met de Roccat Alumic heb je eigenlijk twee muismatten tegelijk. De muismat is namelijk voorzien van twee zijdes met een verschillende opdruk en stroefheid. Om meer comfort te bieden is er ook een losse polssteun bij het product meegeleverd. Dit zal niet voor iedereen een waardevolle toevoeging zijn. Wij vonden het in ieder geval niet echt comfortabel. De steun is namelijk 2 centimeter hoog, wat we vrij hoog vinden. Het zal daarnaast waarschijnlijk ook uitmaken welke muis je gebruikt. Bij de ene zal het beter aanvoelen dan bij de ander.

Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad

De aluminium plaat meet 33,3 bij 27,5 centimeter, waarmee hij geschikt is om met grote bewegingen te muizen. De basis wordt gevormd door een stevige aluminium plaat met daarop aan beide kanten een plastic muisoppervlak. De minst gladde kant ziet er spectaculair uit, met een blauwzilveren gloed rondom het logo van Roccat. Op de andere kant wordt het logo met dunne zilveren lijnen weergegeven, waardoor deze minder in het oog springt. Deze zijde is daarnaast net iets gladder. Je zou het kunnen vergelijken met twee opeenvolgende nummers van schuurpapier. Het verschil is niet enorm groot, maar welk merkbaar, al hadden we het iets logischer gevonden om het verschil tussen de twee zijden iets groter te laten zijn. Aan de vier hoeken zitten rubberen voetjes, waarmee de muismat iets hoger komt te liggen. Dit is handig, want zorgt ervoor dat hij niet verschuift en het oppervlak aan de onderkant niet beschadigt.

Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad

Prestaties en conclusie

De lift-off distance van de Roccat Alumic is uitstekend. Veel beter dan 0,85 mm hebben wij het in combinatie met onze Zowie AM-GS muis nog niet vaak gemeten. De meeste muismatten zitten zo rond de 1,5 mm. De gladheid en het formaat zijn ook prima geschikt voor grote bewegingen waarbij de muis vaak opgetild wordt. Dit maakt dat deze muismat geschikt is voor alle types gamer, van low sense tot high sense.

Als we alles bij elkaar optellen, dan is de prijs van gemiddeld ongeveer 40 euro die we in onze Prijsvergelijker zien wat ons betreft best te rechtvaardigen. Het is weliswaar ongeveer dezelfde prijs als waar je de al veel langer verkrijgbare Razer Vespula kunt kopen, maar de Alumic biedt toch echt wel iets meer waar voor zijn geld. De Vespula heeft ook twee zijdes met een verschillende weerstand en is eveneens voorzien van een polssteun. Hij is alleen wel helemaal van plastic gemaakt en kleiner van formaat. Wat ons betreft is de Roccat Alumic dankzij het gebruik van aluminium een betere keuze, omdat hij veel steviger is. Daarom krijgt hij van ons een Hardware.Info Silver Award. Je moet dan natuurlijk wel kunnen leven met het vrij forse formaat van de Alumic. Als high-sense gamer heb je dit waarschijnlijk niet nodig.


Roccat Alumic

Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Silver Award Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad

Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad

  • Aluminium en polyester
  • Fijn

33,99 €

3 winkels
0
*