OCZ Vector 256GB SSD review: met Indilinx Barefoot 3

33 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Indilinx Barefoot 3
 3. 3. Vector
 4. 4. Benchmarks
 5. 5. Atto Disk Benchmark
 6. 6. AS SSD (oncomprimeerbare data)
 7. 7. PCMark Vantage
 8. 8. PCMark7
 9. 9. PCMark7 (vervolg)
 10. 10. Iometer
 11. 11. Continutest
 12. 12. Stroomverbruik
 13. 13. Conclusie
 14. 3 besproken producten
 15. 33 reacties

Inleiding

OCZ introduceert vandaag een nieuwe serie SSD's, getiteld Vector. OCZ positioneert deze SSD's in het topsegment, min of meer als opvolger van de bestaande Vertex 4 serie. Het nieuws zit hem in de controller: deze Indilinx Barefoot 3 is door OCZ zelf ontwikkeld (en deze keer écht, is ons beloofd). Hardware.Info ging met de Vector aan de slag: kan deze opboksen tegen de snelle SSD's die recent op de markt kwamen?

De Vertex 4 SSD is inmiddels ruim een half jaar op de markt. OCZ claimde bij deze SSD's gebruik te maken van een nieuwe, in eigen beheer ontwikkelde controller, de Indilinx Everest 2. Controllerontwikkelaar Indilinx werd ongeveer een jaar eerder door OCZ overgenomen. Zo'n twee weken na de introductie van de Vertex 4 bleek dat OCZ het journaille een halve waarheid had verteld: de Everest 2 was in feite een nieuwe generatie Marvell-controller (die we inmiddels ook kennen van de Plextor M5 Pro), maar dan wel voorzien van eigen firmware. Het was opnieuw een deuk in het imago van OCZ, dat eerder geplaagd werd door problemen met haar op SandForce-controllers gebaseerde Vertex 2 en Vertex 3 SSD's.

De afgelopen maanden heeft het bedrijf een ware metamorfose doorgaan. Het management is ingeruild, het productaanbod is opgeschoond, maar bovenal is de bedrijfscultuur naar eigen zeggen op de schop genomen. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn vanaf nu de belangrijkste kernwaarden, zo horen we van OCZ. En dat moet ook in nieuwe producten zijn weerslag vinden.

OCZ Vector 256GB

Bij de nieuwe Vector SSD's heeft OCZ er naar eigen zeggen alles aan gedaan om een zo betrouwbaar mogelijke SSD te ontwikkelen, waarvan akte. De SSD's zijn volgens OCZ langdurig door een grote groep beta-testers uitgeprobeerd en iedere Vector die van de band rolt wordt in de fabriek uitgebreid getest. De controller is nieuw: de Barefoot 3 is in naam de opvolger van de door Indilinx ontwikkelde controllers die onder meer op de eerste generatie OCZ Vertex SSD's werd gebruikt. Deze controller is echter een nieuwe generatie, ontwikkeld door de ingenieurs die OCZ van Indilinx en PLX heeft overgenomen.

De Vector SSD's komen in drie capaciteiten op de markt: 128 GB. 256 GB en 512 GB. Met de nieuwe SSD's wil OCZ de concurrentie aangaan met de nieuwste generatie SSD's van haar concurrenten, waaronder de Samsung 840 Pro en Plextor M5 Pro. Wij testten het 256 GB exemplaar.

Hardware.Info TV

Op deze plaats stond content van een externe website, deze is verwijderd om ongewenste tracking-mogelijkheden te voorkomen.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
OCZ Vector 128GB

OCZ Vector 128GB

 • 128 GB
 • 550 MB/s
 • 400 MB/s
Niet verkrijgbaar
Gold Award OCZ Vector 256GB

OCZ Vector 256GB

 • 256 GB
 • 550 MB/s
 • 530 MB/s
Niet verkrijgbaar
OCZ Vector 512GB

OCZ Vector 512GB

 • 512 GB
 • 550 MB/s
 • 530 MB/s
Niet verkrijgbaar
0