Samsung Ativ Smart PC en Ativ Smart PC Pro Review

9 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Geen tweede accu
 3. 3. Ativ Smart PC
 4. 4. Ativ Smart PC Pro
 5. 5. Schermen
 6. 6. PowerMark Accutest
 7. 7. Prestaties: 3DMark06
 8. 8. Prestaties: Cinebench 10
 9. 9. Prestaties: Cinebench 11.5
 10. 10. Prestaties: PCMark 7
 11. 11. Prestaties PCMark 7 System Storage
 12. 12. Specificaties en prestaties (uitgebreid)
 13. 13. Afbeeldingen
 14. 14. Conclusie
 15. 15. Besproken producten
 16. 16. Reacties

Inleiding

Als je ze zo naast elkaar ziet staan dan is direct duidelijk dat dit broertjes van elkaar zijn. De vrolijk gekleurde Ativ Smart PC en de zakelijk zwarte Ativ Smart PC Pro. Twee tablets van Samsung naar voorbeeld van de ASUS Transformer: tablets waaraan je een toetsenbord vast kunt klikken. Hardware.Info ging ermee aan de slag.

Samsung Ativ Smart PC XE500T1C-A01NL
Samsung Ativ Smart PC

De ideale combinatie voor Windows 8? Misschien wel, want je kunt ze gebruiken als tablet, maar als je even echt aan het werk moet, klik je het toetsenbord vast en kun je aan de slag. Doordat beide modellen voorzien zijn van Windows 8 heb je dus een tablet én een laptop met alle mogelijkheden die je van Windows hebt in één apparaat.

De twee apparaten lijken van buiten op elkaar, maar technisch zijn ze geheel verschillend. De Ativ Smart PC heeft een Intel Atom Z2760-processor, 2 GB werkgeheugen en 64 GB eMMC-geheugen, gecombineerd met een 11,6 inch 1366x768 beeldscherm. De Ativ Smart PC Pro heeft duidelijk zwaardere specificaties en beschikt over een Intel Core i5 3371U, 4 GB werkgeheugen en een echte SSD in de vorm van een 128 GB mSATA SSD. Ook dit model heeft een 11,6 inch scherm, maar dat is in het geval van de Smart PC Pro voorzien van een Full HD-resolutie.

Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-A02NL
Samsung Ativ Smart PC Pro

Twee compleet verschillende apparaten dus en dat vertaalt zich ook in het prijskaartje. De Smart PC (XE500T1C-A01NL) kost ongeveer 850 euro, terwijl de Smart PC Pro (XE700T1C-A02NL) vanaf ongeveer 1180 euro verkrijgbaar is, maar een gemiddeld prijskaartje van maar liefst 1289 euro heeft. Dat maakt duidelijk dat we hier te maken hebben met modellen uit een compleet andere klasse. Waar je de Smart PC misschien nog het beste zou kunnen vergelijken met een netbook met redelijk goede specificaties, kun je de Smart PC Pro het beste kwalificeren als een Ultrabook in de vorm van een tablet.

Geen tweede accu

Hoewel de twee apparaten van Samsung lijken op een Transformer, is er wel een belangrijk verschil met het voorbeeld uit de stal van ASUS. Waar in die modellen in het toetsenbord een tweede accu is gemonteerd, heeft Samsung dat niet gedaan. Zoals je verderop zult zien valt de werktijd op de accu niet tegen. Toch is het zeker bij gebruik buiten de deur wel jammer dat je niet nog wat extra werktijd tot je beschikking hebt. Bij de ASUS tablets zorgt de accu bovendien voor wat extra gewicht in het dock, waardoor de combinatie van tablet en toetsenbord stabieler blijft staan wanneer je de tablet in de dock geplaatst hebt. Een vast toetsenbord biedt voordelen ten opzichte van een los (Bluetooth) toetsenbord of toetsenbordcover, want je kunt beide modellen net zoals een laptop probleemloos op schoot gebruiken.

Samsung heeft voor wat extra gewicht in de toetsenborden gezorgd, waardoor ook zonder accu de combinatie behoorlijk stabiel blijft staan. Ook het mechanisme waarmee je de tablet in de dock kunt plaatsen werkt goed. Ontgrendelen doe je via een knop in het midden en ook wanneer je de tablet plaatst verloopt dat zonder problemen. De docks zijn niet uitwisselbaar, je kunt de Smart PC dus niet docken op het toetsenbord van de Smart PC Pro en omgekeerd. Dat ligt niet aan het mechanisme, maar aan het feit dat de Pro wat dikker is dan de Atom-gebaseerde Ativ Smart PC.

Samsung Ativ Smart PC XE500T1C-A01NL
Het dock van beide Smart PC's is vrijwel hetzelfde.

Wanneer de je de Ativ Smart PC Pro combineert met het dock, komt het totaalgewicht op 1,6 kg. Zonder dock weegt dit model 895 gram. De Ativ Smart PC is een stukje lichter en komt op 744 gram; inclusief dock is het totaalgewicht 1,45 kg. Voor tablets zijn beide dus aan de zware kant. Als je naar de Smart PC Pro kijkt en bedenkt dat dit eigenlijk een Ultrabook is met een Full HD-scherm, dan is het gewicht juist weer relatief laag. Het is dus maar net hoe je het bekijkt.

Ativ Smart PC

De Ativ Smart PC heeft als basis een passief gekoelde Intel Atom Z2760 processor, 2 GB geheugen en een 64 GB eMMC-Flashgeheugenmodule als vaste schijf. Als je er mee aan de slag gaat, dan voel je dat de flashmodule er voor zorgt dat het geheel vrij vlot aanvoelt. Die eMMC-module is net als een SSD gebaseerd op flashgeheugen, maar goedkoper en trager.

Samsung Ativ Smart PC XE500T1C-A01NL

Maar in vergelijking met een harde schijf is de eMMC-module nog altijd veel sneller. In de praktijk functioneert de Ativ Smart PC hierdoor vrij vlot, zolang je het hem maar niet al te moeilijk maakt. Dan loop je tegen de limieten aan van de Atom processor en de 2 GB werkgeheugen. Ben je op zoek naar een tablet/laptop voor lichte werkzaamheden, dan kun je hiermee uit de voeten. Wil je foto’s of video’s gaan bewerken, of ben je een zware Outlook-verslaafde, dan is deze tablet te licht.

Samsung Ativ Smart PC XE500T1C-A01NL

De aansluitmogelijkheden op de Ativ Smart PC zijn beperkt: Micro HDMI en een USB-aansluiting. Verder is er nog een vakje om een MicroSD-kaartje te kunnen plaatsen, om zo de opslagruimte op te schroeven. De dock zorgt voor nog twee extra USB-aansluitingen; helaas zijn alle aansluitingen van het USB 2.0-type. De draadloze techniek is in handen van module van Broadcom. Net als bij de vaste schijf heeft Samsung hierbij gekozen voor tablet-techniek, want in tegenstelling tot notebooks heeft Samsung de WiFi aangesloten via de SDIO-interface en niet via het gebruikelijke Mini PCI-Express. De adapter is geschikt voor zowel 2,4 als 5 GHz-netwerken.

Samsung Ativ Smart PC XE500T1C-A01NL

Het scherm met 1366x768 resolutie is gebaseerd op PLS-technologie en biedt daardoor een prima kijkhoek. Samsung heeft net als veel andere fabrikanten van goedkopere Windows tablets er voor gekozen om slechts vijf aanraakpunten tegelijk te ondersteunen in het touchscreen. Een digitale pen (stylus) waarmee je op het scherm kunt schrijven is ook meegeleverd, je vindt hem aan achterkant van de tablet.

Het toetsenbord is redelijk stevig en heeft prima toetsen. Je merkt wel dat dit een relatief lichte constructie, is waardoor je wel een beetje een trommelgeluid hoort als je intensief aan de slag gaat. Een ander nadeel is dat je met slechts 64 GB opslag aan boord maar weinig ruimte overhoudt voor je bestanden, maar het is nog altijd beter dan de Acer W510, die slechts 32 GB opslag biedt.

Ativ Smart PC Pro

Op alle manieren is de Ativ Smart PC Pro de grote broer van de Ativ Smart PC. Het uiterlijk is vrijwel hetzelfde, alleen is de Pro wat zwaarder en dikker dan zijn kleinere familielid. Misschien nog het meest in het oog springende verschil zijn de gaten voor de ventilator. Waar de Atom-gebaseerde Smart PC zonder actieve koeler kan, heeft de Intel Core i5-3317U toch wel behoefte aan wat frisse lucht.

Dit is een veel krachtiger apparaat en dat merk je aan alles. De combinatie van de Full HD resolutie, PLS-technologie en tien aanraakpunten van het scherm, maken het tot een erg fijne werkomgeving, zowel bij het werken met de vertrouwde desktop apps als de nieuwe full screen (Modern UI) apps. Opvallend is wel dat Samsung dit model 'Pro' noemt, maar gewoon een standaardversie van Windows 8 op installeert. 

Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-A02NL

De aansluitmogelijkheden zijn vergelijkbaar met het kleinere model. Ook hier vind je micro-HDMI, een microSD-slot en een USB-aansluiting op de tablet zelf. Waar de USB-aansluiting op de Smart PC als USB 2.0 was uitgevoerd, heeft dit model (gelukkig) USB 3.0. Het toetsenbord dock heeft net als bij de Smart PC twee USB 2.0-aansluitingen. Het dock is vrijwel hetzelfde als bij de Smart PC, maar net even wat ruimer. Het comfort en het trommel geluid bij intensief tikken vergelijkbaar. Ook bij dit model levert Samsung een stylus mee, die op dezelfde plaats verborgen zit als bij de Smart PC.

Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-A02NL

Technisch verschillen de twee dus behoorlijk van elkaar. De Intel Core i5 is een processor die behoorlijke prestaties biedt en met 4 GB werkgeheugen kun je toch net wat beter uit de voeten dan met de slechts 2 GB werkgeheugen van de Atom-variant. Het moederbord van de Ativ Smart PC Pro is gebaseerd op een Intel HM76-chipset. De WiFi wordt verzorgd door een Intel Centrino 6235, die geschikt is voor zowel 2,4 als 5 GHz netwerken en een maximale doorvoersnelheid kan halen van 300 Mbit/s. Dit kaartje zorgt ook voor de Bluetooth 4.0-aansluiting.

Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-A02NL

Het blijft opvallend: het bedrijf dat toch heel verdienstelijk SSD’s weet te produceren kiest bij de producten uit haar eigen notebookdivisie voor SSD’s van een minder kaliber. Net als eerdere laptops van Samsung duikt ook in de Smart PC Pro weer een U100 SSD van Sandisk op. 128 GB groot, maar lang niet zo snel als bijvoorbeeld de PM830 SSD’s uit de eigen keuken van Samsung. Al is de SSD niet de snelste, in de praktijk is er prima met dit apparaat te werken. 

Schermen

We bekijken ook het scherm van beide apparaten en beginnen met de Samsung Ativ Smart PC. Belangrijk is dat de helderheid in het grijsverloop van zwart naar het witste punt mooi evenredig verloopt. Daarnaast is de verdeling van de basiskleuren rood, groen en blauw belangrijk en als laatste kijken we naar de kleurechtheid van de monitor.

In het grijsverloop naderen blauw en rood de ideale positie en zit groen nagenoeg goed. Het gamma is met 2,14 iets lager dan gewenst, maar komt nog goed in de buurt van het ideale gamma van 2,2. Dit komt door een dip naar 1.64 gamma bij 90 procent wit.

In het kleurbereik zit bijna geen van de kleuren op de juiste plek. Zowel blauw, magenta en rood zitten te ver naar binnen, cyaan en geel zitten nog redelijk op hun plek. In de onderlinge helderheid is goed te zien dat blauw en magenta te helder zijn en groen en geel net iets te donker. Deze afwijkingen zijn ook terug te zien in de DeltaE 94 scores. Zowel blauw en magenta scoren ver boven de uiterste grens van 10. De ondergrens voor acceptabele prestaties ligt bij 5 DeltaE punten, waaronder alleen wit, rood en cyaan scoren.

De kleurtemperatuur is met 7252 kelvin ook net iets te blauw tegenover het ideale 6500. De helderheid van het scherm is met 418 cd/m² zeer goed, samen met het contrast van 1229:1. Op dit gebied scoort de Samsung Ativ Smart PC dus prima.

De Samsung Ativ Smart PC Pro versie scoort in het grijsverloop net iets beter, doordat de kleuren dichter bij elkaar liggen. Ook het gamma toont geen dip, maar is met 2,11 nog steeds iets lager dan het ideale 2,2.

Het kleurbereik toont soortgelijke afwijkingen als de niet pro versie en alleen cyaan scoort samen met wit wederom goed. De onderlinge helderheid toont ook dezelfde verschijnselen, met een te hoge helderheid van blauw en magenta en te weinig bij groen en geel. De DeltaE 94 scores laten bijna alleen afwijkingen boven de vijf zien, behalve rood en cyaan.

De kleurtemperatuur is met 7000 kelvin iets minder blauw en zit dichterbij het ideale 6500. De maximum helderheid van 422 cd/m² komt overeen en het contrast is daarnaast ook uitstekend met 1243:1.

PowerMark Accutest

In de review van de ASUS Vivobook X202E hebben we al uitgebreid aandacht besteed aan de overstap naar PowerMark voor het testen van de accuduur. Deze benchmark is afkomstig van de markers van 3DMark en PCMark, Futuremark en daarmee testen we Windows 8 gebaseeerde laptops en tablets op twee manieren: Productivity (rustig, zakelijke toepassingen) en Entertainment (actief, games, video). We hebben de Samsung Ativ Smart PC’s zowel met als zonder dock getest.

Het verschil is opmerkelijk. Wanneer we de Ativ Smart PC zonder dock de Productivity test laten uitvoeren komen we op ruim tien uur uit (613 minuten), met dock is hij al na acht uur en tien minuten klaar. Hetzelfde beeld zien we in de Entertainment test van Powermark. Zonder dock houdt hij het ruim 9,5 uur vol, met dock 6 uur (481 minuten).

Bij de Smart PC Pro is een vergelijkbaar verschil te zien. Deze werkt met in de Productivity Test zonder dock ruim 6 uur (371 minuten) en met dock 4,5 uur (277 minuten). In de Entertainment test zien we een minder groot verschil en houdt hij het in beide gevallen zo’n 4 uur uit.

Prestaties: 3DMark06

De pure kracht van de Atom Z2760 van de Smart PC stelt niet veel voor voor games. Wel kun je prima video's (ook in Full HD, mits aangesloten op een monitor) bekijken op het scherm. De Intel HD Graphics 4000 van de Smart PC Pro zijn vergelijkbaar met andere laptops die voorzien zijn van Intel HD Graphics 4000. 

Prestaties: Cinebench 10

De processorprestaties van de Core i5 van de Smart PC Pro zijn goed. Vergelijkbaar met wat je op een Ultrabook vindt. De Smart PC met Intel Atom Z2760 is niet zo heel erg snel. 

Prestaties: Cinebench 11.5

De Smart PC hebben we niet getest met Cinebench 11.5. De Smart PC Pro biedt prima prestaties zoals je kunt zien. 

Prestaties: PCMark 7

De combinatie van een SSD en een Core i5 zorgen voor goede prestaties voor de Smart PC Pro. Ook de Smart PC zet een aardige score neer, dat klopt ook wel een beetje met het gevoel in de praktijk: als je het niet te gek maakt presteert hij prima, maar dit is geen computer die voor zwaar werk gemaakt is. 

Prestaties PCMark 7 System Storage

De prestaties van de eMMC-module van de Smart PC zijn niet geweldig, maar wel een tikje sneller dan een gewone harde schijf. De SanDisk U100 van de Samsung Smart PC Pro vallen tegen. 

Specificaties en prestaties (uitgebreid)

Algemeen
 
MerkSamsungSamsung
ProductnaamAtiv Smart PC Pro XE700T1C-A02NLAtiv Smart PC XE500T1C-A01NL
ProductcodeXE700T1C-A02NLXE500T1C-A01NL
DetailsProductinfoProductinfo
Apparaat type
Apparaat typeHybrideHybride
Processor / Chipset / Geheugen
Processor serieIntel Core i5Intel Atom
Processor typeIntel Core i5 3317UIntel Atom Z2760
Processor klokfrequentie1.7 GHz1.8 GHz
Processor klokfrequentie (max. turbo)2.6 GHz
Aantal processorcores22
ChipsetIntel HM76
Geheugen capaciteit4 GB2 GB
Type geheugenDDR3DDR3
Geheugen klokfrequentie800 MHz
Werkgeheugen uitbreidbaar tot2 GB
Scherm
Scherm diagonaal11.6 inch11.6 inch
Resolutie1920x10801366x768
Verhouding16:9
Pixeldichtheid190 ppi135 ppi
Scherm type (mat/glans)GlanzendGlanzend
LED-achtergrondverlichting
Touchscreen
Aanraakpunten touchscreen10 aanraakpunten5 aanraakpunten
Touchscreen typeCapacitief
Geschikt voor peninvoer
3D-scherm
Graphics
GPU typeIntel HD Graphics 4000Intel HD Graphics
Geïntegreerde / losse GPUGeïntegreerdGeïntegreerd
Opslag
Totale opslagcapaciteit128 GB64 GB
SSD opslagcapaciteit128 GB
Harddisk toerental0 rpm0 rpm
Beschikbaar opslaggeheugen63.1 GB20.5 GB
Aantal harddisks / SSD's11
Harddisk/SSD 1 capaciteit128 GB64 GB
Harddisk/SSD 1 soortSSD/FlashSSD/Flash
Harddisk/SSD 1 merk/productSandisk U100
Optische drive merk/product
DVD branden
Blu-ray lezen
Blu-ray branden
Connectiviteit / Netwerk
LAN Aansluiting (RJ45)
WLAN / WiFi standaard802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)
WLAN adapterIntel Centrino Advanced-N 6235Broadcom
Modem
Bluetooth
Bluetooth-versieBluetooth 4.0Bluetooth 4.0
Infrarood
3G (HSPA/UMTS)
4G (LTE)
Aansluitingen
PC-Card Type II0
ExpressCard (type)
Smartcard
USB 2.0 (Type-A)01
USB 3.1 Gen1 (Type-A)1
USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1)10
FireWire - 9-pin (FW800)0
FireWire - 6-pin (FW400)0
FireWire - 4-pin (Mini)0
FireWire - Totaal0
Thunderbolt0
eSATA0
Cardreader - SD
Cardreader - MicroSD
Cardreader - MS
TV-uitgang
DVI-uitgang
VGA-uitgang
HDMI-uitgang
Aantal micro HDMI-uitgangen11
Micro HDMI-uitgang
DisplayPort-uitgang
Mini DisplayPort-uitgang
Analoge audio aansluitingen11
Aansluiting dockingstation
Kensingtonslot
Camera
Geïntegreerde camera
Cameraresolutie2 MPixel2 MPixel
Tweede camera
Tweede cameraresolutie5 MPixel8 MPixel
Flitser
Sensors
Accelerometer
Vingerafdruklezer
GPS
Kompas
NFC
Overige hardware
Trusted Platform Module (TPM)
Geïntegreerde microfoon
TV-tuner analoog
TV-tuner DVB-T
Maten en gewichten
Accu capaciteit (Wh)49 Wh30 Wh
Verwisselbare accu
Gewicht totaal895 gram745 gram
Afmeting - Breedte30.6 cm30.4 cm
Afmeting - Diepte18.94 cm8.94 cm
Afmeting - Hoogte/Dikte1.189 cm0.99 cm
Software
BesturingssysteemMicrosoft Windows 8Microsoft Windows 8
Besturingssysteem (serie)WindowsWindows
Windows benchmarks
3DMark063709375
3DMark Vantage2528
3DMark11 (Entry)1019
3DMark11 (Performance)574
3DMark11 (Extreme)186
Windows Prestatie index4.53.2
WinSAT processor6.93.4
WinSAT geheugen5.94.6
WinSAT grafisch4.53.6
WinSAT grafisch spellen6.13.2
WinSAT primaire vaste schijf7.55.8
PCMark Vantage - Memories Score50801009
PCMark Vantage - Gaming Score74501909
PCMark Vantage - Music Score102772963
PCMark Vantage - HDD Score169566227
Cinebench 10 (Multi-CPU, 32-bit)73831710
Cinebench 11.5 (64-bit)2.40
PCMark 7 - PCMark Score40821242
PCMark 7 - Lightweight Score2478788
PCMark 7 - Productivity Score1896589
PCMark 7 - Entertainment Score2969998
PCMark 7 - Creativity Score55132276
PCMark 7 - Computation Score94873712
PCMark 7 - System Storage Score41202448
PCMark 7 - Secondary Storage Score40922499
Notebook Performance Index
NPI - Gaming2513
NPI - Entertainment4313
NPI - Internet, e-mail en social media8442
NPI - Werk en studie6623
Energieverbruik / Accu
Batterymark readertest407 min.361 min.
Accutest PCMark05216 min.275 min.
Energieverbruik uit0.4 W0.4 W
Energieverbruik adapter (zonder laptop)0 W0 W
Energieverbruik idle10.6 W10.1 W
Powermark Productivity (met dock / 2e accu)277 min.490 min.
Powermark Productivity (zonder dock)371 min.613 min.
Powermark Entertainment (met dock / 2e accu)235 min.481 min.
Powermark Entertainment (zonder dock)244 min.577 min.
Testresultaten beeldscherm
Kleurtemperatuur6699 K7252 K
Helderheid wit422.50 cd/m²417.90 cd/m²
Helderheid zwart0.34 cd/m²0.34 cd/m²
Contrast1242.6 : 11229.1 : 1
Gamma2.112.14
Gamma (afwijking van 2,2)0.090.06
Kleurafwijking rood (Delta E 1994)3.374.37
Kleurafwijking groen (Delta E 1994)8.567.62
Kleurafwijking blauw (Delta E 1994)29.1324.63
Kleurafwijking cyaan (Delta E 1994)0.992.76
Kleurafwijking magenta (Delta E 1994)14.5712.87
Kleurafwijking geel (Delta E 1994)6.485.43
Gemiddelde kleurafwijking (Delta E 1994)10.59.6
Gemiddelde grijsafwijking (Delta E 1994)2.22.8

Afbeeldingen

Ativ Smart PC

Ativ Smart PC Pro

Conclusie

Samsung zet met de Ativ Smart PC en Ativ Smart PC Pro interessante tablets neer die je dankzij het toetsenborddock ook als laptop kunt gebruiken. Sterke punten zijn de uitstekende schermen die Samsung heeft toegepast en de mooie afwerking. Ook de werktijd op de accu, zeker in het geval van de Ativ Smart PC met Atom-processor, is erg goed. Wel is het vreemd dat het aangesloten dock (wat feitelijk niet veel meer is dan een toetsenbord, touchpad en usb-hub) zoveel invloed heeft op de accuwerktijd.

Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-A02NL

Als tablet zijn het interessante, maar behoorlijk prijzige apparaten. Met name de Ativ Smart PC biedt met 64 GB wat weinig opslag en ook de prestaties van dit model zijn erg laag als je ze vergelijkt met een laptop die je voor dit geld kunt aanschaffen. Dan is 850 euro best veel geld voor een computer die qua prestaties op het niveau zit van een netbook.

De Ativ Smart PC Pro is van een heel andere klasse; duurder, maar ook de prestaties zijn van een heel ander kaliber. De Intel Core i5-processor, 4 GB werkgeheugen en vooral het prachtige Full HD PLS-panel met uitstekende kijkhoek maken het een prima alternatief voor een Ultrabook. Wel is het jammer dat Samsung weer gekozen heeft voor een Sandisk U100 SSD en niet voor iets moois uit de eigen fabrieken.

Als je een vergelijking maakt met een laptop, valt wel op dat de hoeveelheid aansluitingen tegenvalt. Het aantal USB-aansluitingen is nog redelijk op orde, al zit er een aansluiting in die in ‘notebookmode’ bovenop het scherm zit, wat niet altijd even praktisch is. Maar we missen bijvoorbeeld geen volwaardig SD-kaartslot en ook de HDMI-aansluiting is extra klein uitgevoerd en vereist dus een conversiekabel. Bovendien ontbreken aansluitingen voor een netwerkkabel en VGA, aansluitingen die juist in een zakelijke ('Pro') omgeving frequent een vereiste zijn. Dat zijn dus zaken waar je rekening mee moet houden als je twijfelt tussen bijvoorbeeld de Smart PC Pro en een Ultrabook, al zijn die ook niet altijd even compleet qua aansluitingen.

Al met al vinden we de Ativ Smart PC te duur voor het gebodene. De Ativ Smart PC Pro daarentegen is weliswaar niet goedkoop, maar wel een erg interessante optie als je op zoek bent naar een snelle tablet met een goed scherm, of wanneer je een Ultrabook zoekt maar graag ook een touchscreen wil hebben. De tablet-mogelijkheden zijn dan optioneel. Ondanks de hierboven genoemde minpunten vinden we hem toch een Hardware.Info Silver Award waard.

Samsung Ativ Smart PC Pro


De Samsung Smart PC kost gemiddeld € 849,-
De Samsung Smart PC Pro kost gemiddeld € 1299,-
Beide worden geleverd met twee jaar fabrieksgarantie.


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Silver Award Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-A02NL

Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-A02NL

 • Hybride
 • Intel Core i5 3317U
 • 4 GB
 • 11.6 inch
 • 1920x1080
 • Touchscreen
 • Intel HD Graphics 4000
 • 128 GB
 • 895 gram
 • Windows
Niet verkrijgbaar
Samsung Ativ Smart PC XE500T1C-A01NL

Samsung Ativ Smart PC XE500T1C-A01NL

 • Hybride
 • Intel Atom Z2760
 • 2 GB
 • 11.6 inch
 • 1366x768
 • Touchscreen
 • Intel HD Graphics
 • 64 GB
 • 745 gram
 • Windows
Niet verkrijgbaar
0
*