Samsung Series 7 All-in-one PC DP700 A3D review

7 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen
 3. 3. Techniek
 4. 4. Touchscreen, afstandsbediening en zwaaien
 5. 5. Scherm
 6. 6. Testresultaten (Cinebench, 3DMark)
 7. 7. Testresultaten (PCMark7)
 8. 8. Testresultaten (Energieverbruik)
 9. 9. Testresultaten (Geluidsproductie)
 10. 10. Specificaties en prestaties
 11. 11. Foto's
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 7 reacties

Touchscreen, afstandsbediening en zwaaien

De Samsung Series 7 All-in-One PC 700A3D kun je op een groot aantal manieren bedienen. Uiteraard om te beginnen met toetsenbord en muis: een draadloze set wordt meegeleverd. De muis is relatief licht en voelt een beetje goedkoop aan. In het gebruik blijkt het toch een vrij prettige muis te zijn, maar we zouden ons goed kunnen voorstellen dat je hem vervangt. Het toetsenbord voelt kwalitatief een stuk beter; beide worden via dezelfde usb-adapter met de computer verbonden.

Helaas gaat dit wel ten koste van een USB-aansluiting. Het toetsenbord is opvallend dat het geen numeriek gedeelte heeft, maar wel een groot eiland voor de cursortoetsen en toetsen als Home, End, Page Up en Page Down. Naast toetsenbord en muis vinden we ook een infrarood afstandsbediening in de doos. Deze afstandsbediening lijkt op de afstandsbedieningen die Samsung bij haar televisies meelevert, maar is geoptimaliseerd voor het gebruik met Windows 8. Zo kun je navigeren zoals met de cursortoetsen op het toetsenbord, Internet Explorer starten en ook een aantal Windows-toetsen is op de afstandsbediening aangebracht waaronder natuurlijk de Windows-toets en Alt-tab. Ook zijn er knoppen om direct de charms aan de zijkant van het scherm te openen.

Samsung DP700A3D
Samsung levert een speciale afstandsbediening mee.

Ook kun je de Samsung Series 7 All-in-One PC 700A3D bedienen via het scherm. Zoals Microsoft het graag ziet zijn er in totaal tien aanraakpunten. Om tijdens het aanraken wat prettiger met het systeem te werken, is het mogelijk het scherm een stukje naar achteren te laten hellen. De hoek valt helaas wel een beetje tegen in vergelijking met sommige andere all-in-ones, die een stuk schuiner kunnen staan.

Samsung DP700A3D
Zwaaien naar het scherm om de cursor te bedienen. 

Om de Samsung te bedienen hoef je hem helemaal niet aan te raken. Net als de meest luxe televisies van het merk, kun je hem ook met handgebaren bedienen. Daarvoor moet je op een afstand van ongeveer een halve tot een hele meter staan en kun je met je hand de cursor bewegen. Een leuke gimmick, maar in de praktijk blijkt het best lastig te zijn om op deze manier je computer te besturen. Het aanraakscherm, toetsenbord, muis of afstandsbediening zijn doeltreffender.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Samsung DP700A3D

Samsung DP700A3D

 • All-in-One
 • Intel Core i5 3570T
 • 8 GB
 • AMD Radeon HD 7690M
 • 1000 GB
 • 23.6 inch
 • Microsoft Windows 8
Niet verkrijgbaar
0